Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 12:40 1 954 8

Моряците в Гърция обявиха голяма стачка

  • гърция-
  • протест-
  • моряци

Настояват за промени на нови разпоредби

Моряците в Гърция обявиха голяма стачка - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Моряците в Гърция обявиха двудневна стачка, съобщи Катимерини.

Протестът започва в полунощ. Очаква се повечето кораби да останат в пристанищата.

Настоява се за отмяна на нови разпоредби. Твърди се, че те засягат колективните трудови договори и времето за почивка.

Протестира се срещу намаляването на глобите за нарушаването на трудовете договори, относно продължителността на работния ден.

Настоява се за връщане на всички права при пенсиониране. Търси се самостоятелност на различни фондове и колективни трудови договори за всички категории кораби.

Моряците настояват за наемане на допълнителен персонал и социално осигуряване на всички, работещи в сферата. Предлага се споразумение за подобряване на условията за труд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 моряка

    1 4 Отговор
    Какви моряци в Гърция! Гърците имат само капитани и механици. Изпълнителският им състав е от чужденци. В Гърция на десет острова има едно училище , като ходят на училище с лодките си , който гребе , става механик , който е на руля , става капитан!
  • 2 Моряка

    4 0 Отговор
    Защо не проучите социалното осигуряване на българските моряци, след като Станишко и сие от тройната коалиция подариха едно от най печелившите български държавни предприятия-@ Параходство БМФ на някой си Киро Парахода, виждал до тогава кораб само на картинка.

    Коментиран от #4

  • 3 морски

    2 2 Отговор
    до морка
    Моряко ,ти и за автомачик за казаните не ставаш !Механиците карат кораба ,а капианите чертаят курса на електтронната карта само !!!!

    Коментиран от #6

  • 4 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Моряка":

    Моряка с коментар #2 не съм моряка #1,извинете.
  • 5 Моряка #2 и 4

    1 0 Отговор
    Морски (#3),май много станахме компетентните морски,излагаме се пред сухоземните.Колегата Морски #1подхажда към проблема с търпим сърказъм,сигурно си е напатилил от гръцки моряци.Иначе имат хубави морски песни и крайбрежни заведения.Трудно ми е да взема отношение по вечния спор кой кара кораба,защото съм механик второ поколение ,но и двамата ми сина са КДП доста отдавна.Поздрави от замръзналото в източната си част Азовско море.Що се отнася до казаните,май става дума за ракиени,не съм виждал,може и да има и автоматчици да ги охраняват,а с Калашник,а с бухалка.Лично аз си пия червеното вино,отворил съм бутилка италианско CHIANTI,не е лошо.Наздраве!

    Коментиран от #7

  • 6 моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "морски":

    Морски , няма кораб на който да се плава само по електронна карта! Навигаторите отговарят за безопасното плаване на кораба , а качегарите осигуряват безпроблемната работа на ГД! Ти ако си виждал море само лятото на плажа аз съм изкарал повече от 44 години на море , плавал съм и 8 години на гръцки бараки , така , че знам какво пиша!

    Коментиран от #8

  • 7 моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Моряка #2 и 4":

    Случайно на не си с инициали П.Ж. Защото познавам такъв човек , беше механик в "Океански риболов" и двамата му сина са КДП , също така , беше на злополучния последен рейс на ОРТ "Кондор"
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: