Last news in Fakti

7 Април, 2021 14:15 8 996 20

Балерина от "Болшой театър" със скандални разкрития

  • балерина-
  • болшой театър-
  • скандал-
  • разкрития-
  • проститутки-
  • николай цискаридзе-
  • анджелина воронцова

"Превръщат ни в проститутки!", твърди Анджелина Воронцова

Известният руско-грузински балетист и хореограф Николай Цискаридзе - член на балет "Болшой" в периода от 1992-2013 г. и ректор на Академията за руски балет "Ваганова", обвини в сексуален тормоз бившия директор на най-големия оперен и балетен театър в Русия - Сергей Филин.

В скандално интервю в YouTube 47-годишният артист разказва за сексуалния тормоз, който Филин е упражнявал върху балерината Анджелина Воронцова на още крехката за нея 15-годишна възраст.

"Филин се осмели да ми каже в лицето: "Ти си умно момче, посъветвай я да направи определени неща и всичко ще ѝ се получи", споделя хореографът. "Казах му: "От сега нататък съм отвратен да говоря с теб. Станах и си тръгнах", описва срамната ситуация Цискаридзе.

Враждата между двамата става открита, след като през 2013 г. Анджелина Воронцова събира смелост и публично разкрива грозната истина за Филин. По думите на Цискаридзе именно в този момент, в който Воронцова заявявяила, че е била обект на тормоз от страна на Филин, самият той също преустановил всякакви взаимоотношения с директора.

Хореографът допълва още, че разкритията на Анджелина не само че не помогнали на младото момиче да получи търсената подкрепа, но и настроило цялото театрално ръководство срещу нея. Озлобеното отношение към нея я принудило да напусне "Болшой театър".

"Тя каза истината и почти беше убита", продължава разказа си Цискаридзе. "Толкова много я мразеха, защото е красива и талантлива! Едва 15-годишна тя бе преследвана и унижавана от този мъж. И изненадващо понесе всичко това. Тази гад ѝ оказа огромен натиск!", обобщава Цискаридзе.

Днес 29-годишната Анджелина Воронцова е примабалерина на "Михайловски театър", Санкт Петербург. За момента представители на "Болшой театър" са отказали да коментират скандалното изявление на хореографа пред Gazeta.Ru, цитиран от woman.bg. Като причина за отказа си посочили "високата ангажираност на театъра преди няколко премиери". Подкрепа на думите си обаче Цискаридзе получава от бившата примабалерина на театъра Анастастия Волочкова. Тя потвърди думите на хореографа и дори не спести някои други шокиращи подробности, свързани с провеждането на сексуални оргии, които ръководството организира за свои специални гости.

По думите на Волочкова балерините на "Болшой" са принуждавани да си лягат с някои определени хора под заплахата, че ако не го направят, ще загубят ролите си. По нейни твърдения в театъра царял хаос и корупция, а балерините били "превръщани в проститутки". Началото на целия този ужас било поставено през 2000 г., когато тя била уволнена от театъра заради непокорния си характер и нежеланието ѝ да се подчини на подобни заповеди.

"Станах заложник на ситуацията, когато в репертоарната на "Болшой театър" започнаха да се намесват парите. Баровците даваха тлъсти торбички и казваха: "Ето тази спа с мен и ще танцува, а другата – не, изгонете я"...

След като е изхвърлена от трупата на театъра, тя повежда дело срещу уволнението си и го печели. "След като спечелих делото срещу "Болшой", много момичета събраха смелост да ми разкажат какви ужаси се случват в театъра. Кръг от олигарси, ръководен от Анатолий Иксанов, организирал купони, докато снимал в дворци в Лондон и Париж. Ръководството изпращало балерини на тези събирания, като ги предупреждавало, че ще има "продължение" и са длъжни да забавляват гостите дори в леглото. Ако момичетата откажели, с ролите им било свършено", разказва Анастасия.

Съветът на Волочкова към момичетата да направят скандалните деяния на ръководството на "Болшой" публично достояние обаче, бил отхвърлен от тях моментално. "Не, страхуваме се", отговорили ѝ те, допълвайки, че само тя и Цискаридзе са единствените, осмелили се да кажат истината на обществото за властващия разврат и похот в театъра.

Волочкова говори и за тормоза върху нея, който бил упражняван от бившия ръководител на балетната трупа на "Мариинския театър" - Махар Вазиев. Тя твърди, че той ѝ е бил поставил условия "от личен и финансов характер".

"Бях на 18 години, когато този мъж се опита да превърне живота ми в кошмар", разказва Волочкова. След като заминал за Милано, за да оглави балетната трупа там, отношението му към Анастасия и други нейни колежки се прехвърлило към италианските балерини. Ръководството обаче научило скоро за бруталните му стремежи и го изгонило от театъра. Същият този Махар Вазиев днес е директор на балетната трупа "Болшой" от 2016 г. насам. Волочкова е категорична, че именно той е човекът, който в момента продължава да съсипва престижа, доброто име и високото ниво на "Болшой театър", принизявайки го до ужасяващ бордей.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    18 8 Отговор
    Гимнастичките ги почват от 6 годишни още. Балетистките поне ги чакат да поотраснат.
  • 3 КОТарАК

    26 3 Отговор
    навремето баба ми докрая си живуркаха с дядо и си копаха нивата...разправяха ми че талантливи моми съберат ли се и искат ли да се издигат , винаги им се случа нещо неприятно
  • 4 Бачо Киро

    37 1 Отговор
    Навсякъде в тези сфери е така. В Холивуд хептен. Който иска да става звезда да си го знае. Не кат приберат хонорарите след някое друго десетилетие да се сетят, че са им ги дали насила... За 15 годишното обаче са за бой и родителите, не само боклука.
  • 5 Реалист 2

    7 10 Отговор
    От една страна е сигурно , че "евроатлантическите ценности" (парите) проникват навсякъде .

    От друга страна - шантажи мъж-жена в известни с хомосексуалността си кръгове не изглеждат много вероятни .
  • 6 Порнослав

    22 17 Отговор
    Не може да са превръщани в проститутки! Били заплашвани, че ще си изгубят ролята и те се съгласявали да правят разни неща. Значи те са си били проститутки преди това, щом за роля в театъра се продават. Кой им е виновен? Винаги може да откажат ролята и да изберат почтеността и да си намерят друга работа. И сега какво? Трябва да ги съжаляваме ли?
  • 7 И аз това

    19 6 Отговор
    казвам че другарката Раева създава проститутки ама кой да чуе
  • 8 Индонезиеца

    7 0 Отговор
    Щом е Болшой, ще го пропуснем, далече ми идва....!
  • 9 ИГДК

    29 5 Отговор
    Николай Цискаридзе и Анжелина Воронцова са едни от най-гениалните балетисти от световен мащаб. Ненадминати са и до момента. Вижте, който обича балет да види изпълненията им в Лебедово езеро и особено в Лешникотрошачката. Има ги в интернет пространството. А Николай Цискаридзе като човек и като педагог в момента е нещо изключително.
  • 10 Зрител

    5 13 Отговор
    Това да го направи руснак, не го вярвам. Фалшива новина е.

    Коментиран от #11

  • 11 Много видял

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Зрител":

    Ами бе..те пияните ватници са самата вода ненапита. А като знам как вилнеят тук рускините като се задомят за някое българче...мале, мале!
  • 12 666666

    12 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето .И там и по света.
  • 13 стандарт

    6 1 Отговор
    Трябва да докажеш,че си достойна для Большого...
  • 14 Гост

    6 2 Отговор
    Как допреди кризата нито една не се оплака, че са я тормозели сексуално, а като останаха без приходи ревнаха всичките, че всяка една била насилена и са се възползвали от нея? И какво излиза то, че утре и гаджето ми от гимназията може да ме обвини, че съм я насилвал преди 20 години.
  • 15 Гост

    9 0 Отговор
    Всички са станали известни, като са минали през няколко продуцентски легла. Само наша Мара е номинирана от първа роля за всякакви награди, без да е правила нещо подобно.

    Коментиран от #16

  • 16 СЛАВУЦА

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    АМА ТИ МНОГО СЕ ЛЪЖЕШ ЧЕ НАЩА МАРА НЕ Е МИНАЛА ПРЕЗ МНОГО ЛЕГЛА. ТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ДА ВЛЕЗЕШ ВЪВ ВИТИС ДА ПРЕСПИШ С ЧАСТ ОТ ИЗПИТВАЩИТЕ. И ТАКА НАТАТЪК. ЗА ДА ПОЛУЧИШ РОЛЯ ОТНОВО И ОТНОВО В ЛЕГЛОТО. И ТЕ СЕ НАУЧАВАТ УРОКА.
  • 17 Факт

    5 0 Отговор
    А преди и след мата хари как стояха нещата!?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Балеринчо

    3 0 Отговор
    Ако всичко се докаже, Путин ще ги прати за по 20 год. в такава сибирска колония, че ще си проклинат живота....

  • 20 Гост

    0 0 Отговор
    Айде, бе! В самая магучая и православная таквиз работи? Че даже и да излязат наяве? Не бива! Там таквиз неща само тихомълком, от време оно.