Last news in Fakti

14 Януари, 2013 12:06 1 551 1

След 2,47 промила, лекар подменя кръвната си проба

  • д-р атанас дамов-
  • лекар-
  • дупница

 

Д-р Атанас Дамов от Дупница, който бе обвинен от близките на починала пациентка, че я е лекувал в нетрезво състояние, подменил кръвната си проба, за да опровергае това твърдение. Оказало се, че в кръвта, записана на името на Дамов, няма алкохол и упойващи вещества. Експертиза на Националния институт по криминалистика и криминология обаче доказала, че пробата всъщност е на лице от женски пол.

Смъртта на 35-годишната пациентка настъпи на 7 октомври миналата година. Близките й веднага подадоха сигнал в полицията, твърдейки, че дежурният лекар е пиян. Проверка с дрегер показала, че в кръвта на Дамов има 2,47 промила.

Съдебномедицинската експертиза за смъртта на пациентката все още не е готова, за да стане ясно има ли връзка между настъпилата смърт и на медицинския екип, който се грижел за нея.

Събирането на доказателства по случая продължава. Изяснява се кои доктори са били на работа при взимането на кръвна проба от Дамов и как се е съхранявала тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 локи

    0 0 Отговор
    ЗАТВОР ЗА ТОЗИ ДОКТОР И ЗА ТОЗИ КОЙТО МУ Е ДАЛ КРЪВТА ГОЛЕМИ ТАРИКАТИ