19 Август, 2021 13:57 5 047 23

Тайните на Ивет Лалова за перфектна фигура (СНИМКИ)

  • ивет лалова-
  • фигура-
  • тяло-
  • спорт-
  • лека атлетика

Ето как сияйната Ивет остава психически и физически здрава

Олимпийски лекоатлет, европейски златен медалист и най-бързата българска състезателка по бягане – Ивет Лалова-Колио е същинско #момичебос (#girlboss). На 37 години спринтьорката, която тази година представи България на Олимпиадата в Токио, изглежда по-добре от всякога, предава каналът на Ралица Петровa във vbox7.

В Instagram профила си тя споделя съветите си за перфектна форма, които включват всичко от спорт до правилно хранене и позитивно мислене. Ето кои са тайните на Ивет, които можем да приложим и ние в живота си:

Не се отказвай

Спортът изисква постоянство: това важи както за олимпийските лекоатлети, така и за тези от нас, които просто искат да влязат във форма. Ето защо упоритостта е основно оръжие в арсенала на Ивет. За българката Токио е пета поредна олимпиада, а поради COVID-19 пандемията подготовката за игрите трае много по-дълго от очакваното. В Instagram състезателката редовно споделя кадри от тренировъчния процес с хаштага #roadtotokyo (пътят към Токио – бел. прев.). “Тренировките са като строенето на пясъчен замък,” пише тя. “Може да не виждаме всички отделни зрънца пясък, но те са важни за крайния резултат”.



Яж омега-3 мастни киселини

Ивет знае, че добрата форма започва отвътре навън и затова залага на полезните омега-3 мастни киселини: “Омега-3 е семейство киселини, които играят ключова роля за здравето и добрата ни форма,” пише тя в Instagram. Състезателката ни съветва да ядем богата на мазнини риба, за да се снабдим с тях. “Който не обича риба, трябва да наблегне на храни като чия и орехи или да си ги набави чрез хранителни добавки,” заключава тя.

Намери своята общност

Освен упорита работа зад успеха на Ивет стои цял отбор от поддръжници: нейните треньори, фенове и, разбира сe, съпругът ѝ. Състезателката е омъжена за италианския спортист Симоне Колио и редовно споделя снимки с него. “Беше трудна седмица, но едно нещо остава неизменно – подкрепата на съпруга ми!” пише тя под публикация в Instagram. Правилната общност от хора, които ни мотивират, е ключова не само за олимпийските атлети, но и за всички нас. Ако искаш да направиш тренировките и здравословното хранене по-приятни, си намери приятели, които споделят същите интереси: така можете да си обменяте идеи, да спортувате заедно и взаимно да се окуражавате.



Намали стреса

Добрата форма не е въпрос само на тренировки и здравословна храна, а и на цялостен физически баланс. Ивет изглежда знае това и гледа да избягва излишното напрежение: “Стресът е най-големият враг на резултатите по време на състезание,” пише тя под своя снимка. “Той може да повлияе на всичко – от стареенето на кожата до хроничните възпаления, ефективността на мускулите и сърдечното здраве.” Как бори състезателката притеснението и неприятните мисли? Ако се вярва на Instagram профила ѝ – с холистичен подход. Ивет се старае да прекарва време на открито, да почива достатъчно и да взима подходящи хранителни добавки. И най-важното – да се усмихва често!

Обичай себе си

Амбицията е важна част от кариерата на един спортист, но не бива да превзема целия му живот. Ивет изглежда разбира това: “Прекарали сте години в самокритика и не сте постигнали желания резултат,” пише тя в Instagram. “Пробвайте да заобичате себе си и вижте какво ще се случи.” Колкото и упорито да тренираме, целта – била тя златен медал или по-стегнато дупе, понякога ще ни се изплъзва. Това не е повод да се отказваме, а просто да опитаме отново. А и в края на краищата дори най-добрата наша версия няма да е съвършена. Нека се приемем такива, каквито сме, сега!


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7526

    11 13 Отговор
    супер е в тяло но в лице :(
  • 2 Раданч Татлъту

    23 7 Отговор
    Ивет Кольо си напраи една безплатна екскурзия до Токио,селфира се .......,а ние требе да квичим с телешки възторг,не ли?🤡👍
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 NikNay

    12 12 Отговор
    И къде са и циците на тая перфектна фигура ?

    Коментиран от #6, #10

  • 5 Фен

    18 6 Отговор
    Тя да ходи да ражда деца, да не се ослушва! Тялото да го остави за после!
  • 6 Ти си

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "NikNay":

    Или са на закачалката в гардероба или са се свили от прането .
  • 7 777

    11 4 Отговор
    Браво на Ивет! Да има повече като нея!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Наску диаманда

    8 6 Отговор
    Всички силни спортисти приех с голямо сърце, нея не можах, тренирана мъжка спортна фигура, нищо повече..!
  • 10 Абе

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "NikNay":

    Що се отнася за цици,Батето разправяше,че Стефка Костадинова си ги била забравила при него.Или сутиена,май беше...
  • 11 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    17 1 Отговор
    Тоя които питат за циците ,аз питам ;-Къде им са пишките?

    Коментиран от #12

  • 12 Ха ха ха🤣

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "Дон Франко Де Ла Бранко Барезе":

    Евала пич! Точно така се отговаря на комплексари, които не поглеждат до какво "нещо" си лягат, а тръгнали да дават оценка на някого, когото могат да гледат само с извит назад врат... Grande Ivet Lalóva! (😀 С ударение върху О, както ѝ казват в Италия. Имат къща над Cantalice, Rieti. Познавам Симоне, нея самата, не...)
  • 13 mi6osp

    6 1 Отговор
    Всичките тези препоръки с малко думи: " Много и редовен секс"
  • 14 Св. Ст. Ст. - Вие за хора сте бе !!!!

    13 5 Отговор
    Кажете ми 1българрска спортистка, или 1 спортист освен нея която Е ИЗБРАЛА ДА СЕ СЪСТЕЗАВА ЕЕЕЕЕДИНСТВЕНО ЗА РОДИНАТА СИ АНЕ ЗА ЛИЧНИ ФИНАНСИ.
    Я вище ПРОДАЖНИКА тенесис Григорчо.
    А Ивет се СЪСТЕЗАВА ЕЕЕЕЕДИНСТВЕНО ЗА БЪЛГАРИЯ ЗА НАС.
    ИМАТЕ ЛИ ПОНЕ МАЛКО ПРЕДСТАВА КАКВИ ДОГОВОРИ Е ОТХВЪРЛИЛА ЗА КААААКВИ ПАРИ НО ЕЕ ИЗБРАЛА ДА СЕ СЪСТЕЗАВА ЕДИНСТВЕНО ЗА РОДИНАТА СИ, ЗА НАС.
    Как мислите мъжът и дали е доволен че се състезава за България а не за Италия, А.

    Еййййй водата от краката и нямате право да докосвате.

    За мен специялно, един обикновен Българин, беден, Ивет е ЗВЕЗДА КОЯТО СВЕТИ ЕЕЕЕЕДИНСТВЕНО ЗА БЪЛГАРИЯ.

    Сигурно това няма да го види, но за всеки случай, ако гго види :
    - Ивет, за Нас ти си ПЛАМЪКА НА БЪЛГАРИЯ.

    ЕЙ момиче, вече съм на 52, но ако те видя наживо ще ме познаеш по това, че ще застана пред теб и ще ти сд поклоня доземи с ръка на сърцетоми.

    Да си Жива, Здрава, и Много Щастлива, и на праправнуци да се радваш.

    Коментиран от #16

  • 15 Пффф

    18 2 Отговор
    Аве селяндури,какви цици търсите ве,тя да не чалга певачка,спортистка е,не искате ли и художествената ни гимнастика да са с цици?!
    Те гонят килограми,категории,на селяндурите цици им се приискали ......ма много сте прости !
  • 16 Що не се гръмнеш

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Св. Ст. Ст. - Вие за хора сте бе !!!!":

    Ма неграмотницо.....!

    Коментиран от #17

  • 17 Св. Ст. Ст. - Вие за хора сте бе !!!!

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Що не се гръмнеш":

    Аз съм неграмотник. А ти си "българин" израснал с доко-доко и играещ кючеци в дискотеките.
    И определено за дипломата ти за више си се ПОТИИЛ НАД ТРУДННАТА ЗАДАЧА която е била - Оцветете тази геометрична фигура с боичките които имате. Ейййй мъка е било на този изспит ЕЙЙЙ.
    ЕДВАМ СИ ГО ИЗСКАРАЛ НАЛИ.

    Коментиран от #21, #23

  • 18 0000

    2 1 Отговор
    Тайната е,че бяга като звяр.едва ли някой от нас тук може да я настигне бягайки
  • 19 цербер

    3 2 Отговор
    Олимпийска лекоатлетка, европейска златна медалистка и най-бързата българска състезателка по бягане – Ивет Лалова-Колио.
  • 20 izpusna

    2 0 Отговор
    Даам, освен тези работи забрави да каже и за хормона на растажааа , за интравенозните инфузии и т.н. ноо човек си трябва парици да има ...айде лека от мен
  • 21 Урока беше, да занеса, на, един изрут

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Св. Ст. Ст. - Вие за хора сте бе !!!!":

    Като тебе коняк, бях на 13 години....!
  • 22 Фактът

    1 0 Отговор
    Има много хубав з@дник!
  • 23 Доко, Доко знаеш

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Св. Ст. Ст. - Вие за хора сте бе !!!!":

    Кючеци знаеш, кой е израснал с тях,май ти.... личи ти.... бабо Яго. черна и грозна, гледам млади хора с инсулт такива като тебе, трябва да ги лепне, търтей мухлясал......!