5 Март, 2013 09:33 862 0

Състоянието на Чавес отново се влоши

  • уго чавес-
  • венецуела
Състоянието на Чавес отново се влоши - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Венецуела е на прага на конституционна криза след новината за поредното влошаване на здравословното състояние на президента Уго Чавес, предаде АФП.

В кратко официално съобщение за неговото състояние, прочетено по телевизията, министърът на информацията Ернесто Вийегас каза, че състоянието на 58-годишният президент на Венецуела, продължава да е много деликатно.

„Днес се влоши състоянието на Чавес, предизвикано от остра респираторна инфекция“, заяви Вийегас.

Последните информации бяха, че лидерът на Венецуела преминава през пореден курс на химиотерапия след като преди седмици претърпя в Куба четвърта операция от рак.

Анализатори по Латинска Америка отбелязват, че изявлението за здравословното състояние за Чавес е направено от военната болница край Каракас, където той се лекува след завръщането си от Куба.

От последната си операция той не се е появявал нито в телевизионен, нито в радио ефир.

От своя страна стотици поддръжници на опозиционната десница излязоха на улиците на Каракас, за да искат подробности за здравето на Уго Чавес. Студентите дори поискаха да се спазва конституцията, отбелязвайки че здравословното му състояние пречи да положи клетва за пореден президентски мандат. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА