Last news in Fakti

7 Март, 2013 09:39 5 136 1

Масивен инфаркт убил Уго Чавес - Видео

  • чавес-
  • уго чавес-
  • рак
Масивен инфаркт убил Уго Чавес - Видео - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Масивен инфаркт е убил борещия се с рака президент на Венецуела Уго Чавес, предаде АП.

Агенцията се позовава на изказване на началника на президентската охрана ген. Хосе Орнела. Той е бдял около леглото на Чавес във военна болница край Каракас. Президентът на Венецуела издъхна във вторник след няколко месечна борба с рака, като последните дни състоянието му беше влошено от тежка респираторна инфекция.

Ген. Хосе Орнела заяви, че в последния си час президентът не е могъл да говори ясно, а само промълвил: „Аз не искам да умра. Моля те, не ме оставяй да умра“.

През последните две години висшият военен се грижеше за охраната на Уго Чавес. Пред АП ген. Хосе Орнела заяви, че ракът, от който страдаше президента на Венецуела, е бил в напреднала форма. През последната една година Уго Чавес претърпя четири операции в Куба.

Той почина във вторник докато се бореше с коварната болест във военна болница край Каракас. Погребението е насрочено за петък.

Близо осем часа продължи придвижването на катафалката с ковчега на Уго Чавес по улиците на столицата. Изпратиха го стотици хиляди негови привърженици.

Траурната процесия тръгна от военната болница и стигна до сградата на Военната академия, където в продължение на три дни венецуелците ще могат да се простят с лидера на боливарската революция.

Градските власти обявиха, че през трите дни на поклонението метрото ще работи безплатно. Националният траур ще трае седем дни, през които ще бъдат затворени всички учебни заведения в страната.

Привърженици на президента социалист настояват той да бъда положен в мавзолея на Симон Боливар редом с останките на героя от борбата за независимост в Латинска Америка.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 новина номер 1

    0 0 Отговор
    инфаркт умори Уго Главес