Last news in Fakti

1 Май, 2013 14:08 2 724 0

Мъж се самозапали в Смолян /Обновена/

  • мъж-
  • се самозапали-
  • смолян

Мъж се самозапали в Смолян около 10,30 часа тази сутрин, съобщиха за Факти. бг  от МВР. Според полицията мъжът е имал семейни проблеми, в тежко състояние е и е настанен в болница.

Самозапалилият Венцислав Козарев е около 47-годишен. Инцидентът е станал  в смолянския квартал "Райково".  След скандал със съпругата си мъжът заплашил, че ще се запали ако не се съберат отново. Семейството има две деца.

Според Дарик радио мъжът се  самозапалил в офиса на жена си, където се залял с бензин. След това той побягнал, вероятно следствие на болката и паднал на площад в града, където огънят бил потушен от минувачи.

Страх ме е от него, пребивал ме е, разказа съпругата на самозапалилия се - Наташа Петрова, пред Дарик. „Водим дело, за да си вземем малкия. От този човек изпитвам само страх и омраза, не мога да живея с него. След този побой изпитвам страх от него. Дойде при мен, заля се с бензин, избяга по стълбите и после полицаите ми казаха, че се е запалил и са го закарали в Пловдив. Много ми е тежко и съм много изплашена", каза Петрова.

Мъжът е настанен в Университетската болница в Пловдив с 80% изгаряния, но в съзнание, допълват от здравното министерство. В 12.30 ч. от Смолян е тръгнала линейка на Спешната помощ, която го е транспортирала до лечебното заведение в града на тепетата. Пациентът е настанен в Клиниката по изгаряния с опасност за живота.

От Регионалните здравни инспекции са осигурили на очевидците на инцидента специализирана психологическа помощ в Центъра по психично здраве в Смолян. Специалистите припомнят, че в случай, че близките на пострадалия имат необходимост от подкрепа, може да им бъде оказана такава.

В България самозапалванията станаха мода. Историята ни не помни подобни факти. Предишните самозапалили обаче искаха да променят съществуващия ред в държавата и се палеха от бедност и отчаяние.

Работата по този случай продължава и ще стане ясно дали зад личния мотив се крие и нещо друго.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА