14 Април, 2022 17:58 5 493 1

Това е плодът, който удължава младостта

  • боровинки-
  • плод-
  • младост-
  • антиейдж-
  • стареене

Боровинките забавят стареенето и са изключително полезни за психичното здраве

Това е плодът, който удължава младостта - 1
Снимки: Shutterstock

Това, с което се храним е жизнено важно за здравето, включително и за паметта, концентрацията и по-доброто и цялостно поддържане на мозъка ни.

Д-р Ума Найду е психиатър, преподавател в медицинския факултет на Харвардския университет и автор, който разкрива как храненето може да подобри физическото състояние и да възстанови психичното здраве, пише Дарик.

Тя посочва един продукт, който трябва да се консумира всеки ден, за да удължи младостта и да намали риска от деменция.

По време на работа с пациенти в своята практика д-р Найду е установила, че боровинките могат да забавят стареенето и дори частично да възстановят психичното здраве.

Това е плодът, който удължава младостта



Специалистът обяснява, че този плод е богат на флавоноиди, които намаляват риска от стареене на мозъка и деменция. Освен това съдържа естествени антиоксиданти, които могат да спрат възпалителните процеси в червата и мозъка.

Консумацията на най-разнообразни горски плодове може да намали симптомите на тревожност и дори да помогне за предотвратяването на невродегенеративни болести, казва д-р Найду.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЛКА пенсИЯ

    10 0 Отговор
    ПРИ ТИЯ ЦЕНИ,САМО ЛАПАД+КОПРИВА!