13 Май, 2022 16:30 6 422 5

"Убийствено" хитрата Доли криела любовника си с години на тавана на семейния дом

  • доли остерайх-
  • убийство-
  • афера-
  • изневяра-
  • тайна-
  • скандал-
  • любовник-
  • таван

Любовната афера на Доли със значително по-младия Ото забърква домакинята в сериозни неприятности

"Убийствено" хитрата Доли криела любовника си с години на тавана на семейния дом - 1
Снимка: Shutterstock

Убийството и любовният триъгълник от 20-те години на миналия век, в които е замесена Доли Остерайх, са странни и мръсни дори по днешните стандарти.

Валбурга "Доли" Остерайх била домакиня в началото на тридесетте си години, омъжена за собственика на фабрика за престилки в Милуоки. Фред Остерайх бил успешен бизнесмен и работел дълги часове. Някои биха казали, и в това число съпругата му Доли, че той обръща повече внимание на подопечните си, отколкото на семейното гнездо. Но Доли имала нужди, а Фред бил или твърде зает, или твърде пиян, за да ги удовлетвори.

В един топъл есенен ден през 1913 г. Доли открива, че шевната ѝ машина не работи. Тя се обадила на Фред, за да изрази разочарованието си, а той веднага изпратил майстор, който да се притече на помощ на скучаещата у дома Доли. Младият мъж, който се появил, за да я поправи, бил 17-годишният Ото Санхубер.

Хитрата Доли обаче предполагала, че Фред ще изпрати именно Ото, защото е знаела, че тийнейджърът работи за Фред във фабриката. Когато Ото пристигнал, той бил посрещнат от съблазнителната Доли, облечена само с халат и чорапи. Така започва една странна афера, която продължава цяло десетилетие.

Отначало Доли и Ото поддържат връзката си по добре познатия за прелюбодейците таен начин - срещат се в хотели, за да поддържат сексуалните си отношения. След известно време срещите извън дома започнали да стават натоварващи и двамата започват да правят секс право в леглото на семейство Остерайх. Скоро обаче любопитните съседи започват да разпитват за мъжа, който се мотае наоколо. Доли им казва, че той е нейният "странстващ полубрат".

След като осъзнава, че привличат вниманието към себе си, Доли решава, че Ото трябва да заживее не къде да е, а на тавана на дома на Остерайх. Така никой никога повече няма да го види да идва или да си отива. Ото напуска работата си във фабриката и тъй като на практика няма семейство, започва да прекарва цялото си време (когато не е с Доли) в скривалището си в къщата.

Но този нов начин на живот означава, че Ото никога не може да напуска тавана, защото иначе любопитни очи ще го забележат. Той остава изолиран там и се занимава с писане на фантастични разкази, които се надява да бъдат публикувани. Вестник "Лос Анджелис Таймс" съобщава: "През нощта той четеше загадки на светлината на свещи и пишеше истории за приключения и похот. През деня се любеше с Доли Остерайх, помагаше ѝ да се грижи за къщата и правеше джин във ваната."

В продължение на пет години Доли и Ото поддържат тази меко казано необичайна връзка, докато Ото живее в тясното таванско помещение. Затова, когато през 1918 г. Фред решава да разшири бизнеса си и към западния бряг и казва на Доли, че смята, че трябва да продадат къщата и да се преместят в Лос Анджелис, нещата става сложни.

Хитростта на Доли и този път не ѝ изневерява и тя намира къща с изглед към Сънсет булевард, което разбира, има и така важното таванско помещение и изпраща Ото там по-рано, за да я чака, когато двойката пристигне в новия си дом.

И животът продължава по абсолютно същия начин още четири години до 22 август 1922 г., когато Ото чува Доли и Фред да спорят от таванското помещение. Той нахлува в стаята, където семейната двойка води ожесточен спор, като размахвал два пистолета. Фред разпознал моментално бившия си служител и кръвта му кипнала от ярост. Двамата мъже се скарали и пистолетите гръмнали.

Фред бил прострелян, а Ото и Доли изпадат в паника. Любовниците обаче сътворили пъклен план, с който да прикрият инцидента. Ото заключил Доли в един шкаф, като взел ключа и пистолетите със себе си на тавана. Той знаел, че съседите ще съобщят за изстрелите, а така Доли щяла да има алиби: нямало как да застреля съпруга си, докато е заключена.

Когато полицията пристигнала, Доли им разказала как тя и съпругът ѝ станали жертва на кражба, при която крадецът застрелял Фред, взел някои скъпи вещи и след това я заключил в гардероба, преди да избяга. Полицаите се отнесли с подозрение към тази история, но не могли да докажат, че не е вярна, затова я пуснали.

Сега, когато Доли Остерайх вече е изстрадала вдовица, тя се мести в нова къща и продължава живота си. Може да се предположи, че тя и Ото в крайна сметка могат да извадят наяве връзката си, което би позволило на Ото да води нормален живот. Но вместо това, когато Доли напуснала семейния дом и заживяла в свой, нейният доброволен сексуален роб се настанил на тавана ѝ. Отново.

От тавана си Ото успява да публикува няколко разказа и с тези пари (плюс малко финансова помощ от Доли) си купува пишеща машина, за да продължи да пише. През това време Доли успява да си намери нов любовник - адвоката Херман С. Шапиро.

Но подобно на първия съпруг на Доли, Шапиро прекарва дълги часове далеч от нея заради професията си. Появява се и Рой Клъмб, друг любовник, който забавлява Доли. Клъмб ѝ е бил и от друга ползва - той ѝ помогнал да се отърве от оръжията, с които е застрелян Фред. Доли го убеждава да изхвърли единия пистолет заради нея, като казва, че оръжието ѝ прилича на пистолета на крадеца и тя не иска да си навлече неприятности. Клъмб го изхвърля в катранените ями на Лабреа. След това незнайно точно как тя уговаря съседа си да зарови другия пистолет в двора си.

Когато Доли в крайна сметка скъсва с Клъмб известно време по-късно, той отнася историята на органите на реда. Пистолетът е изваден от катранените ями, а Доли е арестувана. Съседът ѝ изкопава другия пистолет и го носи в полицията, но нито един от двата пистолета не можел да бъде свързан с Доли, тъй като оръжията били корозирали.

Докато Доли чака началото на съдебния процес в ареста, тя моли Шапиро да "купи хранителни продукти за Ото и да почука по тавана на гардероба в спалнята, за да му каже, че трябва да излезе". Тя също така се опитала да каже на Шапиро, че живеещият на тавана Санхубер е нейн брат скитник. Но Санхубер, който вече бил отчаян да си поговори с друго човешко същество, разказал на Шапиро истината за естеството на връзката си с Доли.

Шапиро директно нарежда на Ото да се маха и плаща гаранцията на Доли. Очевидно фактът, че тя е криела мъж на тавана, не е бил пречка за адвоката, тъй като той незабавно се мести да живее при нея. Всички обвинения срещу Доли биват свалени.

Идилията между двойката продължава седем години, когато нещата между Доли и Шапиро стават непоправими. Той се изнася от дома на находчивата си любима и разказва на полицията какво е събрал за престъплението срещу Фред Остеррайх. За ареста на Доли отново били издадени заповеди, но този път имало такива и за основния виновник за убийството - Санхубер. Съдебните заседатели признали Ото за виновен в непредумишлено убийство, дори след като защитата му заявила, че Доли го е превърнала в свой роб.

Процесът става известен като делото "Човекът-прилеп" заради дългогодишната обител на Санхубер - самотен, подобен на пещера таван. Въпреки това давността на непредумишленото убийство е изтекла и Ото излиза от съда като свободен мъж.

Доли Остеррайх е изправена пред съда по обвинение в заговор, но също излиза на свобода след решението на заседателите. В крайна сметка обвинението е свалено през 1936 г. Тя умира през 1961 г. на 80-годишна възраст, като се надяваме, че е научила нещо за взаимоотношенията.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхъм

    10 0 Отговор
    А при някои нещата се стичат по-добре, стават президенти....два пъти!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Фреди

    11 1 Отговор
    Гърдите и са нивото на лакътната става 😁
  • 4 Пърфект

    13 0 Отговор
    Много увлекателна история.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.