Last news in Fakti

30 Май, 2022 12:31 3 875 2

Най-полезният плод през лятото

  • смокини-
  • смокиня-
  • плод-
  • полезно-
  • лято

Диетолозите съветват да наблегнем на този плод, докато тече сезонът му

Най-полезният плод през лятото - 1
Снимки: Shutterstock

С настъпването на топлите дни смокините могат да се видят все по-често по рафтовете на магазините. Те са известни като „плодовете на боговете“ и имат многобройни здравословни ползи, пише zdrave.to.

Смокините са сред най-популярните летни плодове. Едно от важните им свойства е прочистването на червата и кръвта, благодарение на антиоксидантите, които съдържат. Богати са също на минерали, калий, манган, фосфор, желязо и калций.

Най-полезният плод през лятото

Освен това те предпазват от заболявания на очите и дихателните пътища.

Сред другите им здравословни ползи са предотвратяването на развитието на рак, регулирането на кръвното налягане, поддържането на здрава сърдечно-съдова система. Освен това смокините помагат за облекчаване на напрежението, лекуват кожни заболявания.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изсъхнал Смокин

    4 2 Отговор
    Отде пари за смокини, ще наблегна на зарзали и джанки.
  • 2 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Кога зреят смокините ? Имам в двора две разкошни дървета - сега набират плодовете сили. Есента
    от едното първите плодове са доста едри – следващите по-дребни . А другото дава много плод,но дребен. След като им се наситим, правим сладка, конфитюри. Накрая голяма част влизат в джибрите. Чувствително се повишава количеството и качеството на ракийцата !!
    Сага предлаганите плодове по магазините не са расли на наша земя. Означава, че не са препоръчителни за консумация !!! Не си давайте парите напразно !