Last news in Fakti

11 Юни, 2022 13:49 10 595 15

В БНТ правят тайни списъци с хора на Кошлуков

  • бнт-
  • емил кошлуков-
  • венелин петков-
  • журналисти

Журналисти в телевизията разчистват сметкu с фаворити на сегашния шеф, твърдят, че Венелин Петков е новият директор

В БНТ правят тайни списъци с хора на Кошлуков - 1
Снимкa: БГНЕС

Предстоящата смяна на властта в БНТ е най-очакваното събитие за работещите на „Сан Стефано", някои от които вече са подготвили сценарий, който предвижда разчистване на лични сметки с хора на Емил Кошлуков. Въпреки че новият директор на телевизията ще бъде избран на 29 юни, журналисти и репортери били убедени, че състезанието ще бъде спечелено от Венелин Петков. Бившият кадър на Би Ти Ви ръководеше новините и публицистиката в частната телевизия, откъдето бе уволнен през 2020 година, като причините за отстраняване то му не бяха оповестени публично, пише "Филтър"

Πетков така и не отиде в друга медия, а сега е сред основните кандидати за шеф на БНТ. Медийният му опит, както и добрите му познанства с политици, най-вече гравитиращи около „Да, България", го превръщат във фаворит в състезанието. Изслушванията ще се състоят на 27 и 28 юни, а името на новия генерален директор ще бъде оповестено на следващия ден. Журналисти, редактори и репортери от БНТ вече се прегрупират, а мнозина се надяват да влязат в приятелския кръг.

Поради тази причина подготвили тайни списъци, които се разнасят по етажите на „Сан Стеафано" и в тях биват вписвани хора, за които се знае, че са били приближени на досегашния началник Емил Кошлуков. Идеята е доскорошните фаворити да бъдат отстранени, а местата им да бъдат заети от новите герои.

Няколко са кандидатите, които ще се борят да седнат в шефския стол на „Сан Стефано". Това са Сашо Диков, Ирина Величкова, спортният журналист Сашо Йовков, членът на Управителния съвет на БНТ Василена Матакева, настоящият ръководител на обществената телевизия Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов (директор на Радио Кърджали, БНР) и Светлана Божилова от факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Изборът ще бъде направен от Съвета за електронни медии, който наскоро бе оглавен от Соня Момчилова - бивш кадър на предаването „Ку-ку", а по време на второто служебно правителство, назначено от Радев, ръководеше правителствената пресслужба.

Наскоро в регулаторния орган бяха избрани предложената от „Продължава ме промяната" Симона Велева, както и радиожурналистът Пролет Велкова лансирана от „Демократична България". Дългогодишният журналист на bTV Габриела Наплатанова, която отговаряше за военния ресор в медията, също бе назначена от президента за член на съвета. Самата тя е била дълго време колега с Венелин Петков в bTV и може би го познава най-добре.

След решението на Камен Воденичаров, който щеше да бъде кандидатурата на „Има такъв народ", да се откаже от състезанието, битката се оформя между Емил Кошлуков и Венелин Петков. Атаките срещу досегашния шеф на телевизията се водят от месеци, инициирани най-вече от ИТН. Шефът на медийната комисия Тошко Йорданов дори публично заяви, че компетентността на Кошлуков като директор трябва да се подложи на преразглеждане, още повече че от партията имат съмнения за нарушаване на процедурата при избора му. Хората на Слави Трифонов обаче не са в прекрасни отношения и с Венелин Петков, защото именно по негово време шоуто на Дългия бе прекратено в ефира на bTV. Bсе пак медийни анализатори смятат, че Петков ще бъде приемлива кандидатура за членовете на CEM, които са от президентската квота, както и за Пролет Велкова - представител на десните. За да бъде избран, директорът на БНТ трябва да получи поне три гласа, които Венелин Петков най-вероятно ще събере. Както при всеки конкурс обаче, изненади също не са изключени.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    21 6 Отговор
    Чистене до дъно!
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 12 Отговор
    Прокопиева национална телевизия?!
    Не, благодаря!
  • 3 Мдаа..

    19 4 Отговор
    Нищо ново под слънцето,винаги е било така..Васе Кърпения свали Тато,щот нямало банани както днес и оттогава се развихри Метлата..Мдаа..
  • 4 Херо

    8 10 Отговор
    От как Аделина Радева отиде в БНТ отслабна и стана пчка.
  • 5 дедо

    27 6 Отговор
    Кошлуков-отдавна приключи с юношеския ентусиазъм,заради който влезе в затвора преди 1989г.Макар,че злите езици говорят ,че по този начин му е създавана легенда за очакваните промени във власта от ДС,от която е вербуван преди това.Но вече 30 години е пред обществото и не мисля,че има някой ,който има илюзии за истинската му същност намеркантилен интересчия!
  • 6 А когато...?!

    29 8 Отговор
    Емил Кошлуков разчистваше лични сметки с инакомислещите в БНТ ,тогава ни рИвахтИ,а ся ми рИветИ...
  • 7 Калина Заговора или Калинчето

    13 2 Отговор
    Не гледам телевизия и не знам, за какво говорите!

    Коментиран от #9

  • 8 az #Контрапропаганда

    26 6 Отговор
    Тотална сеч трябва в БНТ! Всичко що е ГЕРБава мутра под ножа!

    Коментиран от #10

  • 9 Натопорен Батко

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Калина Заговора или Калинчето":

    Ами гледай ми натопорения и ще знаеш за какво става дума !!!
  • 10 А Краси Мирчо ?!

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "az #Контрапропаганда":

    ПКП е вкарала Красимир Ангелов в бнр и го сложи директор без конкурс. Солидарен с нея бе и милкобагдасаров - областен на БСП. А бе нашето калпавомомче го подкрепиха от всякъде и той вече пет лета им благодари както си подобава. Сега отново същите го бутат в БНТ. И ще стане. Защото е удобен , безличен мерзавец. Изпълнява като вярно куче всичко- седни, легни, донеси пръчката.... . Така че не се учудвайте като го изтипосат на Първо място. А и той вече си е намерил и сложил заместник. Без изненада - любимата му женка , мързеливата и вечно гневна Валя Апостолова( високопланинска коза)!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #15

  • 11 МИНУВАЧ

    6 1 Отговор
    Ами то човек да не знае от кои да е,... кебапчето все се върти
  • 12 Новининамайчин

    4 2 Отговор
    А Сънчо ще върнат ли по първи канал?
  • 13 Павел Пенев

    6 0 Отговор
    Ако Венелин Петков е кадър на Да България,какво ново ще се случи в БНТ? Каква ще е разликата с Кошлуков и ГЕРБ? Но ако бъде избран,най напред да изгони Бойко Василев,Поли Златарева,Д.Чешмеджиева и още няколко мисирки имената на които не си спомням в момента.
  • 14 Бибитко

    0 2 Отговор
    Зализаното момченце Венелннчо Петков ще бъде още по-безгръбначен слуга на Козяк.
  • 15 Връзкар

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "А Краси Мирчо ?!":

    По същия начин бе настанен в БНР Стара Загора първо като главен редактор,а неотдавна и като директор Здравко Георгиев,протеже чрез бившата си съпруга на Емилия Масларов.