Last news in Fakti

28 Юни, 2022 11:57 13 345 9

Елвира Георгиева стана баба

  • елвира георгиева-
  • баба-
  • певица-
  • внуче-
  • внучка

Певицата се сдоби с внучка преди дни

Елвира Георгиева отскоро вече е баба. Внучката на изпълнителката се роди преди дни и получи името Дара.

"Дъщерята от първия брак на съпруга ми стана майка преди седмица. С мъжа ми Ники отидохме на изписването. Щастливи сме, че се разраства фамилията", радва се изпълнителката на "Коминочистачът", пише plovdiv24.bg.

Елвира Георгиева е родена на 9 юни 1962 г. в Смолян, но израства в Казанлък. Родена е в семейството на потомствени лютиери (майстори на цигулки). Свири от малка и завършва със специалност "цигулка“ музикалното училище в Стара Загора.

Пеенето я привлича по-силно и започва кариерата си с ангажименти към бюро "Естрада“. Постъпва във вокална група "Сребърни звезди“ към Ансамбъла на Българската армия чрез конкурс през 1984 г. Решаващ момент в нейния живот се оказва срещата и с композитора Владимир Наумов, за когото по-късно се омъжва и който създава повечето от песните ѝ, включително и първата ѝ записана песен в БНР – "Усещаш ли“, 1985 г.

Представените от нея песни на Владимир Наумов "Зимно море“ и "Копнеж“ печелят трети награди на "Бургас и морето“ – 1988 г. и "Златният Орфей“ – 1997 г. Последната си песен "Нежност“ (музика Красимир Гюлмезов) Елвира записва през 2004 г. и ѝ заснема видеоклип, който е сред най-често излъчваните поп клипове по телевизия "Планета“.

До 2005 г. са издадени една малка, две дългосвирещи плочи и пет албума на аудио касети, от които първият е "The best“. Следващите ѝ четири албума "Завръщане“, "Няма да ти дам“, "Борчо, борчо“ и "На кафе“ са издадени и на компактдискове.

Едни от най-популярните песни в нейно изпълнение са "Мечта за всички“ /Коминочистачът/ – м. Владимир Наумов, т. Волен Николаев и "Няма пътища назад“ – м. Димитър Пенев, т. Тодор Анастасов. Има и дуетна песен с Васил Найденов – "Може би ще дойда“.

Нейният репертоар е ориентиран предимно към почитателите на старите шлагери. Певицата успешно експериментира и с поп фолка с песни и видеоклипове с леко еротична визия, която се провокира и оправдава от превъзходния имидж на Елвира. С характерния си леко дрезгав тембър, който подсилва драматичния оттенък при изпълнение на балади, тя е една от малкото певици, които успяват да се наложат в края на 80-те с български репертоар.

След като се развежда с композитора Владимир Наумов и се омъжва за пластичния хирург д-р Николай Георгиев, Елвира Георгиева замразява певческата си кариера. След раздялата ѝ с Владимир Наумов продължава да поддържа приятелски отношения с него, а той и д-р Георгиев са приятели и до днес.

Освен с музика, Елвира се занимава и с духовно усъвършенстване, медитация и самоанализ.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Контра

    8 2 Отговор
    Тая едно време какви турски chikii правеше
  • 2 Да, да

    14 7 Отговор
    Баба ама друг път.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шишо Бакшишо

    5 4 Отговор
    Тая ми беше първата. Що български chekii съм наточил покрай нея, нема такси с толкова пробег.
  • 5 ха ха

    20 0 Отговор
    Дъщерята от първия брак на бившия и съпруг родила дете.Това не я прави баба МУ.Никаква не е на бабето.
  • 6 Хохохох

    19 2 Отговор
    С една дума, изпяла две песни, написани от любовника после мъж, после 25 години пластични корекции от втория съпруг и харчене на чужди кинти, тоест духовно самоусъвършенстване. Кариера, та дрънка. А вие по мисирски така извъртяхте нещата, че за малко да помисля, че пишете я за Мадона, я за Шакира.

    Коментиран от #7

  • 7 ХахахХ

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хохохох":

    Ама виж вторият й как я е издокарал. Специална клоунска маска без топката на носа.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тазобедрев

    0 0 Отговор
    Баба тая майка не е била директно баба УЖАС