Last news in Fakti

27 Август, 2022 09:14 10 750 27

Вдовицата на Георги Илиев пази наследството му

  • мая илиева-
  • георги илиев-
  • главния-
  • вис-
  • шеф-
  • наследство

Мая Илиева харчи останалото от любимия ѝ Георги разумно, като не пропилява милионите, останали след смъртта му

17 години след едно от най-знаковите убийства на прехода – това на боса на ВИС-2 Георги Илиев, вдовицата му Мая Илиева продължава да живее дискретно, но пък заможно и умно, пише "Телеграф".

Изключително малко хора говорят за нея, но се твърди, че не е пропиляла голямото наследство на Главния – през годините се е отървала от доста неща у нас и е запазила инвестиции в чужбина.

Мая рядко се появява в публичното пространство. През последните години хубавата вдовица сякаш съвсем изчезна. На 30 юли т.г. Евгени Минчев обаче публикува в профила си във Фейсбук усмихната снимка с нея с надпис: „Незабравима вечер в компанията на Мая Илиева и Анна Градева в ресторанта под нас! Беше ми приятно да шумя сам на себе си под прозорците ми“. Вероятно светският лъв е почерпил за ремонта на новото си жилище.

В България Мая Илиева живее в затворен комплекс в Панчарево заедно с трите си деца Криста, Андреа и Георги. За имотите в Доминикана само се носят слухове.

Едва ли някой ще потвърди или опровергае официално носещите се от години слухове за имотното богатство на Жоро Илиев в Пунта Кана – как купил големи парцели в екзотичния курорт приживе и след това на тяхно място изникнали луксозни хотели, които носят огромни печалби на наследниците му и до днес. След смъртта на Главния Мая закупила голямо имение там, в което заедно с децата и нейни приятели почиват през ваканциите.

Мая разпръсна праха на Георги Илиев над Черно море

Преди време в публичното пространство се появи снимка, за която се твърди, че голямата дъщеря на Адриана Тюркмен – Александра, се е щракнала върху един от ретро автомобилите на Мая именно пред имението в Доминикана. Вдовицата на митичния Филип Найденов-Фатик, който бе застрелян на 19 август 2003 г. посред бял ден на светофар на кръстовището на столичните булеварди „България“ и „Гоце Делчев“ - Адриана Тюркмен, от години е близка приятелка с Мая Илиева.

Лобното място на Жоро Илиев – легендарната дискотека „Гранд Мултиплейс“ в Слънчев бряг, където бе застрелян с един куршум на 25 август 2005 г., е свалена от продажба от частен съдебен изпълнител, провери „Телеграф“ в Регистъра на публичните продажби, поддържан от Камарата на частните съдебни изпълнители. От кантората на ЧСИ Ивелина Божилова потвърдиха, че не продават имота в момента. Досега бяха направени два опита – последният в началото на юли т.г., да се намери купувач на тухлената сграда с площ 3200 кв. м с обявена начална цена на продажбата 1 485 163 евро, а в български лева – 2 904 726.

Убийството

Комплексът „Гранд Мултиплейс“ бе построен по испански модел – с тематични клубове и красив интериор. В него бяха събрани ресторант „Св. Георги“, дискотека „Екстрийм“, „Най клуб“, „Буда бар“ и „Домби бар“. Жоро Илиев бе застрелян в сърцето от снайперист в централното външно сепаре на любимия му „Буда бар“, където е отишъл след победата на неговия футболен отбор Локомотив Пловдив над Београд от първия предварителен кръг за Купата на УЕФА, който се игра в Бургас. Малко преди 23:30 ч. Главния се изправя и бавно крачи из бара, докато говори по телефона. Малко след това се свлича на земята. Снайперист, скрит зад близко дърво, го улучва с пушка 22-ри калибър въпреки многобройната охрана. Куршумът е попаднал почти до сърцето и е разкъсал основни кръвоносни съдове.

4 г. по-късно комплексът е продаден на бизнесмена Евелин Георгиев и продължава да работи под друго име до края на 2016 г. Задлъжнялост на собственика е довела до продажбата му от ЧСИ. В края на август 2021 г. за първия път комплексът е обявен на търг с начална цена 4,5 млн. лв., но до сделка не се стига. Втория път цената бе драстично намалена, тъй като е повторен търг. Постройката е в окаяно състояние.

Версиите

Убийството на боса на ВАИ холдинг остана неразкрито, макар че през 2013 г. полицията арестува банда пернишки килъри и бе обявено, че са замесени и в смъртта на Жоро Илиев. В началото разследващите работят по десетки версии за екзекуцията – от конфликт при разпределение на територии на нелегален бизнес, през война за терени по морето и дори за личен конфликт. Една от популярните версии е, че Жоро Илиев е убит от пернишкия наркобос Васил Арарски–Райко Кръвта. Месеци преди смъртта си той разжалва Райко, тъй като го подозира, че е убил неговия кумец Васил Горчев–Кьоравия. Благоевградският лихвар контролирал черно тото, но е застрелян през януари 2005 г., предполага се, че интересите му в хазарта и трафика на дрога се сблъскват с тези на Райко. Криминалисти установяват, че Кръвта и още двама от свитата му са били в Слънчев бряг в дните около убийството на Жоро Илиев и се налага версията, че Арарски е убил Главния, тъй като научил, че той е поръчал неговото ликвидиране. Това обаче не бе доказано. Два месеца след екзекуцията на Жоро Илиев неизвестен килър застреля Райко Кръвта пред хотел „Струма“ в Перник.

Георги Илиев доживя само 39 г. Той управлява ВИС-2 точно 10 г. след като наследи криминалната империя на брат си Васил, който също бе убит от неизвестни килъри на 25 април 1995 г. на път за собствения си ресторант-щаб квартира на ВИС в София „Мираж“. На мястото на заведението днес се издига луксозна жилищна кооперация. Сестрата на братя Илиеви – Марияна, все още живее в Пловдив и има собствен бизнес. Вдовицата Мая наследява лъвския пай от богатството и не го пропилява. Говори се, че знакови висаджии също са получили дялове, но няма официално потвърждение.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прост народ обитава тая земя

    120 3 Отговор
    Тия що народ затриха и на колко обикновени хора кръвчицата изпиха.Още има глупав народ да ги богослави.

    Коментиран от #9, #13

  • 2 поаро

    81 2 Отговор
    Тоз бандит отиде където трябва , но сегашният още не си е намерил майстора , но го търси !!!

    Коментиран от #4

  • 3 Брат Румен Ралчев

    19 1 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бля,бля

    84 1 Отговор
    Брей,това бандите на голяма почит сред списвачите .Всяка годишнина на бандит се отбелязва ,сякаш не са гръмнати затова ,че са били бандити ,а са дали живота си за България . А българите в голяма част си мислят ,че мястото им е там където са .
  • 6 Браво !

    5 38 Отговор
    Който познава Мая или поне веднъж е говорил с нея, може да каже, какъв прекрасен и скромен човек е! А за наследството е силно преувеличено!

    Коментиран от #8, #27

  • 7 Вени

    60 2 Отговор
    Отдавна трябваше всичко да се конфискува в полза на държавата. Кървави пари, от тях щастие няма. Надали тази жена е щастлива с такава карма. Има още доста такива успяли да оцелеят някак, нека господ ги съди, лошото е, че плащат децата им без вина.

    Коментиран от #10, #18

  • 8 Про100 100

    24 0 Отговор

    До коментар #6 от "Браво !":

    Потвърждавам. За боклука, който беше неин съпруг не важи същото.

    Коментиран от #23

  • 9 Рошко

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прост народ обитава тая земя":

    И то със "светски" лъв, му правят и реклама
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Свинята Радо Шишарката

    11 4 Отговор
    Братко Васил Илиев, братко Георги Илиев...
  • 12 Тиквата

    15 0 Отговор
    Пишете го паднал в банята.
  • 13 Досега трябваше тия наследници да

    40 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прост народ обитава тая земя":

    са с конфискувано имущество до 9то коляно. Всяка стотинка идва от убийства, рекдти, дроги, проституция... Плоско мозъчни шофьор чета като мутрата от Банкя станаха милиардери и определят съдбата на България и българите занапред... За мислете се - мутрата да определя колко ще плащаме за ток, парно, вода, лекарства и т. Н.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 123

    33 0 Отговор
    Значи от 2005 са минали точно 17 години - тя не работи и живее луксозно, а трябваше до стотинка всичко да й се конфискува! Това са пари от престъпления, бе. А вие, долни мисирки, направо ода за престъпника напишете!
  • 16 Спомени

    26 0 Отговор
    Mного се надявам никога повече България да няма такива времена: когато калта буквално излезе отгоре и пое властта . Когато се окрадоха парите, правата на хората от т.н." мутри" и културата удари дъното
  • 17 Венета

    29 0 Отговор
    Всичко е много хубаво, но гледам и чета, че не сте споменали нещо също много важно: Пристрастеността на Мая Илиева и Адрияна Тюркмен към кокаина!!! хубаво да се знае и това, знам, че трябва да ги изкарате светци.....

    Коментиран от #20

  • 18 12345

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Вени":

    Това, че откраднатото е в притежание на вдовицата - показва колко е слава нашата държава, как липсва прокуратура и съд! Или може би са си заедно?
  • 19 От болницата

    13 0 Отговор
    Има си хора за всичко ,оня от Дюбай си върти синджира ,
    през Правец,
    все едно , нищо не се е случило!
    Конфискация на имуществото , да веднага!
    Откъде да започнем???
    -Борисов и чекмеджето са връзката!
  • 20 Тъкмо се чудех дали

    15 0 Отговор

    До коментар #17 от "Венета":

    Така си гледа или просто се е ушмъркала
  • 21 Цвета Караянчева

    6 1 Отговор
    И за теб Мая същото! А пък ние ще ти разпръснем праха!
  • 22 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ...КАПИТАЛИСТИ

    9 2 Отговор
    Когато раздаваха куфарчета с милионите братята Илиеви не мислиха за оня свят......
  • 23 Браво !

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Про100 100":

    Благодаря за коментара! Съгласен съм напълно! Не можах да разбера защо имам толкова минуса, при положение, че говоря само за Мая? За Жоро не мога да кажа такива думи. За хората, които ги няма или добро, или нищо. Спазвам това правило на културно отношение. Истината е, че по коментарите се разбира колко хората не са наясно какви хора са били и какъв човек е Мая! Лошо е да говориш неща, които или не знаеш, или знаеш само отчасти предадени на ухо! Жалко!
  • 24 Недялко Бездялко

    7 0 Отговор
    На този псевдо борец не му ли пуснаха трупа във в-к "Уикенд" ?
  • 25 Черни

    6 0 Отговор
    пари, мръсни пари, кървави.
  • 26 Срам ме е

    4 0 Отговор
    От новата историю на Българшя
  • 27 ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Браво !":

    Ако беше скромна и прекрасна както твърдите,след смъртта на мутрата щеше да върне всички пари които той открадна,да ги даде за благотворителност,да построи училища,детски градини,библиотеки,театри.Но не би,затова и хората не харесват такива като нея.