25 Септември, 2022 17:41 3 234 5

4 натурални начина за избелване на зъбите в домашни условия

  • избелване на зъбите-
  • натурални съставки-
  • кокосово масло-
  • куркума-
  • сода

Ще имате много добър резултат и най-вече здрави зъби

4 натурални начина за избелване на зъбите в домашни условия - 1
Снимка: Shutterstock

В днешно време съществуват много иновативни методи за избелване на зъби. Те са с много бързо и ефективно действие. Тези методи, обаче, могат да причинят възпаление на венците и сваляне на емайла от зъбите. Ето защо ще ви споделим няколко метода, благодарение на които, с постоянство и малко повече време, ще имате много добър резултат и най-вече здрави зъби.

Сода и лимонов сок

Може би вече сте чували, че содата избелва зъбите. В комбинация с лимонов сок, тя неутрализира киселинността му, който действа като естествена белина за тъканите. Със содата обаче не бива да се прекалява, защото може да нарани емайла.

Обелка от банан

Може да използвате вътрешната страна на обелка от банан, който е богат на калий, магнезий, манган и други минерали, които допринасят, както за избелване на зъбите, така и за заздравяване на емайла. След измиване на зъбите, вземете обелката от един узрял банан и разтрийте зъбите от всички страни в продължение на две минути. След това изплакнете само с вода. Правете тази процедура два пъти на ден.

Куркума

Освен че е много полезна за организма, куркумата също така избелва зъбите.

Ето какво да направите:

Смесете малко куркума, щипка сол и няколко капки лимонов сок. С получената смес изтъркайте хубаво зъбите, след което изплакнете с вода. Ще се учудите, че всъщност работи наистина много добре.

Кокосово масло

Кокосовото масло е перфектно за подобряване на здравето на зъбите ви и устната кухина. Освен че ще дезинфекцирате и прогоните токсините, с кокосовото масло ще си осигурите намаляване на плаката и по-бели зъби. Може да правите гаргара с него, или да намазвате зъбите си. След това изплаквайте с вода.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамски

    1 2 Отговор
    А ние от махалата,, нямаме нужда, от таквиз работи...свинаря затова ма,, въргаляше,, в свинарника, защото друго не можеше..... хахаха.... дърта, грозна, злобна, БГ не знае, черна...,, от сой,,..верно ли бе...?!
  • 2 Рошко

    1 0 Отговор
    Как може да пишете и да публикувате такива съвети, фармацията с разяждащите пасти за зъби какво ще прави от де ще печели от наивници
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    Белите зъби не означават,здравина!Слоновата кост и естествената кост не е чисто бяла ,а жълто -бяла или мръсно бяла.Избелващите пасти са вредни,в тях има повече амоняк,а амоняка е бойно отровно вещество.......

    Коментиран от #5

  • 4 Ясен

    0 0 Отговор
    Жабурете се с кобилешко млеко. Лично съм го изпитал.
  • 5 Питай суганювите миризливи зъби

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И уста, Ужассс, такива колко са,, харесвани,, нз защо....!