19 Октомври, 2022 22:30 7 170 12

3 начина да накарате бившия си да съжалява, че ви е загубил

  • бившия-
  • наранена жена

„Искам да го накарам да почувства същата болка, каквато изпитвам аз“ – под това мото преминават дните на наранената жена

3 начина да накарате бившия си да съжалява, че ви е загубил - 1
Снимкa: Shutterstock

За повечето жени най-голямото желание след болезнена раздяла е да накарат бившия си да съжалява, че ги е изоставил. И колкото по-прясна е болката, толкова по-силно е желанието. Това тласка дамите към необмислени действия.

Желанието да се "дразни" бившия нарушава психологическото състояние. Това чувство напълно поглъща, затруднява мисленето и не дава възможност на човек да се съсредоточи върху нещо друго и да продължи напред. Смисълът на живота се променя радикално: на първо място се поставя желанието за отмъщение, а не собственото щастие.

„Искам да го накарам да почувства същата болка, каквато изпитвам аз“ – под това мото преминават дните на наранената жена. Но, въпреки всичко, в пристъп на гняв и разочарование, трябва да се контролирате, съветват психолозите. Само трезвата преценка на нещата може да ви помогне да преживеете трудната раздяла и да започнете да се движите в правилната посока - да живеете пълноценно, напълно да се сбогувате с миналото и в същото време да си уредите сметките с бившия. Последното трябва да стане на етапи, но стъпка по стъпка.

Поставете граници

Първата стъпка към нараняването на бившия е да поставите границите на общуване, давайки му ясно да разбере, че вече не му принадлежите. Да, разбира се, след раздяла ви се ще да излеете целия си гняв, но не бива да правите това. То само показва колко сте наранени от случилото се. По-добре е да останете насаме със себе си за известно време, да се успокоите и да не направите нещо прибързано, за което после да съжалявате. Колкото повече време не контактувате с него, толкова по-добре. Започнете да вървите напред без съжаление, като същевременно се уверете, че той е наясно с всички промени в живота ви. Това със сигурност ще го накара да се замисли: „Може би я напуснах прибързано.“

Познайте себе си и променете живота си към по-добро

Ако раздялата не е по ваша вина, тогава вие очевидно сте наранената: не вие ​​сте решили да започнете нов живот, а сте били оставени на произвола на съдбата, предадени и обидени. Така че бъдете готови, че чувството на унижение ще присъства в живота ви известно време. И това може да попречи да тръгнете по-бързо към вашата щастлива съдба. Но не можете да се откажете. Мъжът, напускайки жена, несъзнателно или дори съзнателно се наслаждава на болката ѝ, виждайки как тя страда без него. Накарайте го да изпита тежко разочарование, като покажете, че не страдате и не плачете, а сте започнали да живеете нов живот, станали сте по-привлекателни и по-уверени в себе си.

Разбира се, няма да можете веднага да го забравите. Но най-важното е да не забравяте и за себе си. Никой не знае какво се случва вътре във вас, но всеки ще оцени външния вид. И бившият също. Опитайте се да изглеждате възможно най-добре, грижете се за себе си, опознайте по-добре вътрешния си свят. Вие сами ще забележите как с течение на времето ще ви стане по-лесно и външният ви вид ще се промени: ще има блясък в очите, радост на лицето ви, наперена походка и стегната фигура. Тогава той ще съжали, че ви е напуснал. Но вие вече ще сте осъзнали, че той не е достоен за вас.

Разберете връзката си и се откажете от миналото

Самата идея да накараш бившия си да съжалява за раздялата не трябва да се основава на негативизъм. Не бива умишлено да му желаете зло, да правите нещо, което може да съсипе живота му. Няма да станете щастливи от болката му. Затова най-важното е да сте не просто красиви и силни, но и чувствителни. Нека разбере каква страхотна жена е имал до себе си, но не я е оценил. Умението да прощавате обиди е незаменимо умение, което трябва да придобиете, отнема време и усилия, но си заслужава. И вие също трябва трезво да оцените връзката си и да разберете от какво се нуждаете - неговото съжаление или неговото завръщане. И също толкова трезво разбере, че ако си тръгне, влюби се в друга, няма да се върне.

Във всеки случай е по-добре да не търсите начини да му отмъстите, а просто да го пуснете. За да се срещнете след известно време и да разберете, че между вас може да има сърдечни отношения, че раздялата ви е направила по-мъдри и осъзнати.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лидер

    8 8 Отговор
    Вие от факти сте спали на отворени прозорци през зимата. Ние алфа мъжете не съжаляваме за жени

    Коментиран от #6, #10

  • 2 Жулиен

    21 2 Отговор
    Той, човека най-накрая се е оттървал. От какъв зор да съжалява?
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    ИМАЙТЕ достоинство ЖИВОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Е браво бе!

    11 1 Отговор
    Мноого "градивна" статия.
    Самият факт, че искаш да причиниш болка на някого, когото обичаш е ясно доказателство, че си проблемна личност... и може да има общо с това, че те е зарязал.
    По-добре намери причината и промени характера си, защото иначе и в бъдеще те очакват перипетии.

    Коментиран от #11

  • 6 Караманска

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Лидер":

    Жена, която иска да нарани бившия си мъж е не само неориентирана, но и глупава. За да се случи раздяла има причина и в двамата - несходство. Команчеро☺
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шиаож

    8 0 Отговор
    Глупости. Нека дойде следващия! След трамвай и мъж не се тича.
  • 9 Мур Ви

    1 0 Отговор
    Бол и всичките дялани от един буи
  • 10 хм...

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лидер":

    А бившите ви дали знаят, че сте "алфа мъже"?🤭
  • 11 111

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Е браво бе!":

    А да си допускал някога, че много хора не могат да оценят човека до себе си?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.