Last news in Fakti

12 Август, 2013 10:38 12 931 1

10 неписани правила за успешен брак

  • правила-
  • брак-
  • неписани

Всяка двойка преминава през сътресения в брака и понякога се оказва изключително трудно да останем верни на партньора си. Дори най-опитните семейни двойки ще признаят, че  преминават през своите трудни времена.  

И все пак съществуват неписани правила, които са от жизненоважно значение за успеха на всеки един брак.

Представяме ви 10 неписани правила за успешен брак:

1. Не критикувайте родителите или приятелите на вашия партньор. Дори мнението ви да не е добро за тях, по-добре си замълчете, но в никакъв случай не бъдете рязка в думите си, за да не кажете нещо, за което после ще съжалявате.

2. Кажете на вашия съпруг , ако срещнете някъде свое бившо гадже. По този начин ще избегнете недоразумения, които могат да навредят на връзката ви. Когато прикривате информация , свързана с бившите ви любови и в последствие тя излезе наяве, то половинката ви има вероятност да започне да си мисли, че все още имате чувства към бившия си.

3. Не давайте на половинката си съвети – освен, ако той сам не ви ги е поискал. Да изказвате мнение за всяко нещо и да го коригирате на всяка втора дума, определено не е във ваша полза. По този начин ще сринете самочувствието и мъжкото му его.

4. Не се превръщайте в жена, която прави абсолютно всичко сама. Не поемайте цялата домакинска работа, а предложете половинката ви да свърши част от нея. По този начин, той ще ви възприеме като съотборник… а мъжете определено обичат споделените неща.  Ако за всяко нещо казвате: „Аз ще го свърша.”, то вие рискувате да го отегчите твърде бързо.

5. Не си спестявайте откровенията. Дори да имате малък семеен проблем, по-добре го разрешете още в самото му зараждане, защото по-късно ще прерасне в грандиозен скандал. С други думи казано  - Не правете от мухата – слон!

6. Отстоявайте исканията си, но не прекалявайте. Не се заяждайте с партньора си за всяко нещо… и не му правете на инат. Научете се да казвате „Това не е важно. Мога и без него.”, защото колкото повече се карате, толкова повече отношенията ви ще стават по-обтегнати.

7. Не публикувайте съвместни снимки в социалните мрежи, преди да сте разговаряли с половинката си. Ако за вас е нормално да го правите, то за човека от среща може и да не е. Не забравяйте, че сред Facebook приятелите му най-вероятно има бизнес партньори, с които не би желал да споделя лична информация.

8. Не отделяйте цялото си време на съпруга ви. Излизайте от време на време с приятели, но не прекалявайте. Не забравяйте, че той е човекът с който живеете, така че го карайте да се чувства важен във всеки един момент.

9. Не споменавайте думата „развод”, дори когато сте в разгара на ожесточен скандал. Не заплашвайте със раздяла и не започвайте да си опаковате багажа, дори в най-екстремните ситуации. Заплахите не водят до нищо добро. На мъжете бързо им писва от тях и в един момент, може да се окажете на улицата. 

10. Намерете си общи хобита и занимания. Не бъдете аутсайдер и не игнорирайте половинката си . Колкото повече съвместни действия имате, толкова по-добре за връзката ви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор