Last news in Fakti

19 Август, 2013 12:55 1 964 0

Затрупаното от пясък русначе вече е контактно

  • русначе-
  • плажа-
  • приморско-
  • пясък-
  • кома-
  • болница-
  • бургас

Олег е изведен от кома, диша самостоятелно и движи крайници

12-годишният Олег, който миналата седмица пострада тежко след затрупване с пясък на плажа в Приморско, е изведен от кома, екстубиран е и диша самостоятелно, без помощта на апаратура, научи Факти.бг от зам.-директора на МБАЛ – Бургас, д-р Бойко Миразчийски.

Русначето движи крайниците си, контактно е и сега прогнозите за него вече са добри, увери специалистът. Соматично момчето е без увреждания, изследванията от скенера показват, че няма мозъчни промени и след два-три дни, ако всичко се развива нормално, Олег ще бъде изведен от интензивното отделение на болницата и лечението му ще продължи в детското.

Най-късно в началото на другата седмица родителите му, които пристигнаха, за да са до него в Бургас, ще могат да си го отведат в родината, защото синът им вече, казано на медицински език, ще е транспортабилен, заяви д-р Миразчийски. Такова от самото начало беше и тяхното желание, но състоянието на детето все още не позволява пътуване.

Според българския медик обаче с момчето навярно ще се наложи да работи психолог, тъй като то е запазило някакъв спомен от инцидента и изпитва страх.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА