Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 11:32 1 205 2

Седмицата на брака започва и в България с множество събития

  • седмица на брака-
  • празник-
  • брак-
  • международен ден-
  • честване

За 12 поредна година България се включва в празнуването на международната седмица на брака

Седмицата на брака започва и в България с множество събития  - 1
Снимка: Shutterstock

Днес стартира 12-то честване на международната Седмица на брака у нас, която ще продължи до 14-и февруари. Инициативата се провежда ежегодно, в 29 страни по света по едно и също време. Нейната цел е да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да напомни на двойките за важността да поддържат близостта помежду си, съобщават организаторите.

Известни български и международни говорители в сферата на семейните отношения, специалисти от областта на семейното здраве, университетски преподаватели, кметове на общини, представители на изкуството, културата, медиите и бизнеса ще се включат и тази година, между 7 и 14 февруари, в подкрепа на семействата.

Кметовете на Пловдив, Русе, Хасково, Благоевград, Стара Загора, Трявна, Созопол, Ловеч, както и на столичните райони Банкя, Студентски, Средец и Нови Искър по повод инициативата ще почетат семейства с дългогодишен брак. Много от тях лично ще бракосъчетаят двойки по време на седмицата.

До 8 февруари семействата ще могат да се включат в конкурса на инициативата с награди под мотото „Оцени своята половинка“ на фейсбук страницата на инициативата fb.com/brak.bg. Целта му е да помогне на двойките да си припомнят какво ги е привлякло един към друг в началото на връзката им и кое продължава да ги привлича и днес.

Близо 30 събития за семейни и несемейни ще се състоят в рамките на Седмицата на брака тази година: концерт с класика и джаз, музикално-поетична вечер, забавни събития за семейни, вечери, посветени на близостта между партньори, на стиловете на възпитание на децата и на успеха им, на тайната да останеш щастливо женен с деца и още други. Те са с практична насоченост и стремежът е чрез тях да се изграждат по-пълноценни взаимоотношения с партньора и децата.

Несемейните ги очакват забавни игри, готвене по двойки, филмова вечер, дискусии, семинар как да намерят качествен партньор в живота си, вечеря с любовни рецепти и др.

Децата ще могат да се впуснат в забавно пътешествие из дебрите на физичните явления и закони в Националния политехнически музей. Хронологията на проявите може да се проследи на сайта brak.bg.

Седмицата на брака започва и в България с множество събития

Двойките ще имат възможност да задълбочат близостта помежду си, като се включат в ежедневните практични предизвикателства от 7-и до 14-и февруари през страницата на инициативата.

Макар България да е сред страните с най-малко разводи в Европа, над 1/3 от браковете у нас се разтрогват. Седмицата на брака цели превенция на високата степен на разводите, самотното родителство, икономическата задлъжнялост, стреса и липсата на качествено време с децата. Тя насърчава полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляване на проблемите във взаимоотношенията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    4 2 Отговор
    То какви ли не дни или седмици чества умнокрасивитета ,за да покаже какъв е европеец ,ама не може да махне цървулите и путурите както и да се стреми.

    Коментиран от #2

  • 2 Хихихи

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Те па европейцитеееееее - не без потури, а и без гащи ще тръгнем.