10 Септември, 2013 12:53 3 361 1

Русенка роди четиризнаци /обновена/

  • русенка-
  • роди-
  • четиризнаци

Родителите очаквали тризнаци

Русенка роди четиризнаци /обновена/ - 1
Снимки: БГНЕС

Русенка роди четиризнаци, съобщи началникът на АГ-комплекса д-р Георги Хубчев, съобщи "Ruse News".

31-годишната Севдие Ахмедова родила в ранния следобед вчера в АГ-комплекса. По думите на д-р Хубчев, на него не му е известен друг случай на раждане на четиризнаци в града. Според възрастни русенци обаче, подобен случай е имало в далечната 1962 г.

Раждането е било извършено чрез секцио. Любопитна подробност е, че родителите знаели и очаквали 3 бебета, а за тяхна голяма изненада се родили четири. На бял свят се появили две момченца и две момиченца. Най-малкото бебе тежи 1300 грама, а най-голямото – 1600. Всички те са в добро здравословно състояние.

31-годишната щастлива майка е заченала чрез метода инсеминация, манипулацията е била извършена от д-р Стаменов в София. Семейството е чакало деца близо осем години.

Бащата едва не припаднал, когато лекарите му съобщили, че вече има четири деца. Бебетата все още си нямат имена, но ще има за всеки дядо и баба.

Община Русе дарява двустаен апартамент за семейството, което от вчера има четиризнаци, съобщи БНР.

Кметът Пламен Стоилов обеща, че докато четирите бебета бъдат изписани от болницата, апартаментът ще бъде ремонтиран за сметка на общината. Освен това още днес семейството ще получи хиляда лева помощ, извън финансовите средства, които се полагат за всяко дете.

Надяваме се всичко да е наред с дечицата. Дал съм си моите телефони и съм гарантирал подкрепата лично на кмета като човек и като гражданин и на цялата общинска администрация към Ерхан и към семейството. Знаем, че ще им бъде тежко, но дано с нашата подкрепа да успеят по лесно да се справят.

Бащата Ерхан Ахмедов е щастлив, но не можа да каже имената на децата. 
Изненадата беше за всички - и за докторите, и за нас. Много щастливи сме. Има имена, но все още не мога да ги запомня.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Бог да и е на помощ в тези трудни времена с толкова деца!