14 Март, 2023 09:14 1 878 12

Шакира счупи няколко световни рекорда на „Гинес“ с песента си за Пике и новата му приятелка

  • шакира-
  • рекорд-
  • гинес-
  • пике-
  • песен

Певицата направи голямо признание свързано със създаването на хита

Шакира счупи няколко световни рекорда на „Гинес“ с песента си за Пике и новата му приятелка - 1
Снимкa: БГНЕС

Колумбийската певица Шакира счупи няколко световни рекорда на „Гинес“, като бързо изкачи класациите на платформата Спотифай и на изданието "Билборд" с песента „BZRP Music Sessions Vol. 53“, съобщи списание Rolling Stone, цитирано от БТА.

Сингълът с участието на аржентинския диджей Бизарап критикува бившия съпруг на изпълнителката Жерар Пике след раздялата им през юни миналата година. „BZRP Music Sessions Vol. 53“ се превърна в най-слушаната латино песен в Спотифай в рамките на 24 часа (14,4 милиона стриймвания) и също би рекорда за седмични слушания (80,6 милиона стриймвания).

Парчето стана още латино песента, достигнала 100 милиона гледания в Ютюб за най-кратко време (70 часа), но би и рекорда и за най-много гледания в рамките на 24 часа (63 милиона). „BZRP Music Sessions Vol. 53“ превърна Шакира в първата певица, която направи своя дебют в класацията за топ 10 нови сингли на „Билборд Хот 100“ с песен на испански език, както и първата жена, която измести друга своя песен от първата позиция в класацията „Билборд Латин Еърплей“.

В момента песента има над 403 милиона стриймвания в Спотифай, а музикалният видеоклип към нея е гледан в Ютюб повече от 410 милиона пъти.

Сред световните рекорди на „Гинес“, които Шакира вече дължи благодарение на „BZRP Music Sessions Vol. 53″ са: за най-слушана латино песен в Спотифай в рамките на 24 часа; за най-гледан клип на латино песен в Ютюб в рамките на 24 часа; за латино парче, достигнало 100 милиона гледания в Ютюб за най-кратко време; за най-слушана латино песен в Спотифай в рамките на една седмица.

За песента си "Bzrp Music Sessions, Vol. 53" Шакира сподели:

"Имах много тежка година, откакто преживях раздялата, и да напиша тази песен беше много важно за мен. Това беше здравословен начин да използвам емоциите си. Наистина чувствах, че дори нямам фенове там някъде. Имам сестринство от жени, които са преживели същите неща, през които аз преминах; които мислят по начина, по който аз мисля; които чувстват това, което аз чувствам; които е трябвало да се справят с толкова много гадости по начина, по който и аз трябваше. И аз наистина написах песента за себе си, но също чувствам, че тя беше предназначена за толкова много жени там някъде навън, които са се нуждаели от форум и глас, който да ги представи по толкова много начини", обясни звездата в "The Tonight Show With Jimmy Fallon".

Двамата бяха заедно 11 години и имат двама сина - Милан на 10 г. и Саша на 8 г. Певицата и футболистът обявиха, че се разделят през юни миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зюмбюла

    9 7 Отговор
    таз злобната шикерана що се лендзи по сутиен?
  • 2 Защо

    8 3 Отговор
    й пука за лигльото Пике? Излага се.
  • 3 Хахаха

    5 8 Отговор
    Да и дадат и рекорда за най злобна зарязана застаряваща " звезделинка " !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Абвгд

    5 6 Отговор
    Трябваше просто да запази мълчание и щеше да покаже достойнство! А така ..... излага се все повече!

    Коментиран от #11

  • 6 Така е!

    3 4 Отговор
    Ясно е, че е много обидена, но като продължава така, става все по-жалка!

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Максим Ахлават

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Абвгд":

    Това е бизнес
  • 12 ул.„Ханков брат“

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Така е!":

    Тя си беше жалка и преди това