Last news in Fakti

21 Септември, 2013 16:00 2 694 2

В Русия отказаха виза на Селена Гомес

  • гомес-
  • виза-
  • хомосексуалисти-
  • путин

Отказаха виза на Гомес заради хомосексуалистите


На Селена Гомес и беше отказана виза за Русия, тъй като тя подкрепя правата на хомосексуалистите, което е в противоречие с новата анти-хомосексуална кампания на бившата комунистическа страна, предаде tialoto.bg. Американската певица трябваше да направи два концерта в Москва и в Санкт Петербург като част от турнето си „Stars Dance". Брюнетката обаче открито подкрепя гей общността и едва ли е очаквала, че това ще ѝ попречи да получи достъп до Русия.

Неин близък приятел е казал пред E!News следното: „Този отказ за виза на Селена показва, че руското правителство е чувствително и показва натиск върху хората по цял свят със своята позиция. Тази реакция е прекалено силна. Руснаците се страхуват, че някой като Селена може да дойде и потенциално да използва посещението си като платформа за защита на правата на хомосексуалистите."

Селена трябваше да пее в Санкт Петербург на 23 септември, а два дни по-късно да се изяви и в руската столица. Руският президент Владимир Путин подписа нов закон през юни, който забранява всякаква пропаганда, която насърчава нетрадиционни сексуални отношения. Законът е направен като част от усилията на страната да насърчи традиционните руски ценности, вместо тези на западния либерализъм, за който се счита, че влияе зле на младежта.

Много попзвезди бяха открити по отношение на подкрепата си към хомосексуалната общност в Русия, включително Лейди Гага, Мадона и Шер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    6 1 Отговор
    Браво на Велика Русия и Путин!
    Все така да показват СРЕДЕН ПРЪСТ на тотално изП.(дерасващият}
    РКВАЩИЯТ свят!!!.........
    В малка България МНОГО хора ги приветствуват!
    Браво на страната,че се бори за ТРАДИЦИОННИТЕ РУСКИ И
    НОРМАЛНИ,ЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ!....
    А западният либерализъм-западняците да си го заврат.....ТАМ!
  • 2 БУМЕР КАМОР

    1 5 Отговор
    zadrastenqci