Last news in Fakti

25 Април, 2023 11:45 1 267 2

Шампионат в белгийски град: Кой най-добре имитира крясък на чайка (ВИДЕО)

  • състезание-
  • имитация-
  • чайка-
  • белгия

Около 50 участници се включиха в състезанието

Шампионат в белгийски град: Кой най-добре имитира крясък на чайка (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

В неделя крайбрежният белгийски град Де Пане организира третото европейско първенство по имитация на характерния крясък на чайката, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Около 50 участници се включиха в състезанието, някои за първи път, други – с предишни участия. Всеки от тях беше оценяван от професионално жури, което присъждаше 15 точки за това колко добре се имитира звукът на чайката и пет точки за поведение.

Короната на първенството грабна Ярмо, 21-годишен студент по архитектура от Айндховен, Нидерландия, който участва за първи път в надпреварата.

Чайките често са презирани от обществеността заради тяхното натрапчивото поведение и конкурсът има за цел да промени имиджа на морските птици. „Помислихме си защо да не засилим симпатиите към чайките, защото те са част от крайбрежието, няма морски бряг без такива птици“, каза Ян Сейс, председател на журито и отговорник за връзките с обществеността на Морския институт на Фландрия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чайковски

    5 0 Отговор
    Гларусите най-добре имитират чайки.
  • 2 Куку куку куку

    2 0 Отговор
    кукуригу кудкудяк.