Last news in Fakti

17 Май, 2023 07:33 10 409 13

Кои думи и дела мъжът никога няма да прости на една жена

  • взаимоотношения-
  • грешки-
  • прости-
  • изневяра

И две огромни грешки, които много жени допускат във взаимоотношенията си

Кои думи и дела мъжът никога няма да прости на една жена - 1
Снимкa: Shutterstock

Има някои не съвсем очевидни думи и действия от страна на жените, които ужасно дразнят силната половина от човечеството. Психолозите ни обясняват кои думи и дела мъжете няма да простят на своята сродна душа.

Непримиримостта на жената

Ако избраницата на мъжа постоянно се поставя начело на всичко, без да обръща внимание на неговите нужди и приоритети, това рано или късно ще го принуди да си тръгне. Разбира се, никой не казва да забравите за вашите лични интереси, но не бива да пренебрегнете и стремежите на вашия партньор. Нужен е баланс.

Нагло игнориране

По-голямата част от мъжете възприемат игнорирането като опит на жената да ги унижи. Затова могат на часа да спрат да общуват с нея, да прекъснат всякакъв контакт и повече не ѝ се обадят. Някои дами се мислят за много хитри, обичат да разиграват мъжете, но рано или късно си намират майстора.

Вечни претенции

Има доста жени, които още от първата среща започват не само да молят мъжа за нещо, но и да изразяват претенциите си в най-груба форма. Напълно безцеремонно. Например, дамата не одобрява мястото за среща, избрано от мъжа. Вместо спокойно да обясни и заедно да потърсят компромис, тя започва директно с остри критики срещу решението на мъжа. В една връзка е важно да се стремим не към конфликт, а към съвместно вземане на решения, предупреждават психолозите.

Опитите за демонстриране на превъзходство

Например, мъжът печели по-малко от жената или кара по-евтина кола от нея. Има дами, които започват да се присмиват, визирайки по-ниският му статус. Грешка. Мъжете не прощават такива неща. А дори и да не говорим за любовни взаимоотношения, скромността на никого не е навредила! Но наглостта и горделивостта са изгорили доста мостове, не забравяйте за това, скъпи дами! Няма как да очаквате от силния пол подкрепа, ако постоянно му натривате носа с вашите „огромни постижения“. Най-малкото мъжът започва да се пита какво изобщо правите с него, щом и сама си се справяте отлично.

Нелицеприятни сравнения с други мъже

Точно това представителите на силния пол мразят най-много. Когато ги сравнявате с някой друг, изтъквайки недостатъците им, мъжът чува само едно – че е некадърник. Твърде взискателните жени, които правят това, остават сами.

Обиди по адрес на роднини и приятели на мъжа

Мъжете никога не прощават на жените подигравките с техните роднини и приятели. Ако заявите на своя любим нещо от сорта „баща ти/приятелят ти е кокошкар“, той веднага ще ви посочи вратата. И с право. Как бихте се почувствали на негово място? Затова трябва да внимавате с изявленията си. Ако родителите му не ви харесват, по-добре замълчете и се опитайте да намерите поне едно общо нещо с тях - в името на семейното щастие.

И накрая ще споменем още две огромни грешки, които много жени допускат във взаимоотношенията си.

Първа грешка - изневярата може и да няма последици

Малко мъже могат да приемат хойкаща жена, която е сигурна, че партньорът ѝ няма да заподозре нищо. Липсата на каквото и да е съжаление за грозната постъпка е нещо, което със сигурност ще доведе до раздяла. Същото важи и за мъжете, естествено, но сега говорим за женските грешки във връзката.

Втора грешка - натиск върху мъжа, принуда да се ожените по-бързо

Втората грешка, която много дами допускат със завидна постоянство и която обикновено не се прощава от представителите на по-силния пол, е умишленият натиск върху партньора за сватба.

В този случай обикновено мъжът бяга, оставяйки припряната дама сама с мечтите си за сватба.

Помислете върху горните неща, защото, ако направите дори само една от грешките, изброени по-горе, просто сами тласкате мъжа към раздяла. Което е много жалко!

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брей,

    18 28 Отговор
    много "специални" и чувствителни били тези мъже, бе. За мен са си обикновени аборигени, без мозък и с много комплекси.

    Коментиран от #3, #9, #12

  • 2 Уффф...

    23 5 Отговор
    Минимум по 3 от горните. При това се срещат доста често. Умните жени не са много. Те правят до 2 грешки.
  • 3 Мацко,

    24 12 Отговор

    До коментар #1 от "Брей,":

    Ще останеш на старини сама с котките.

    Коментиран от #8

  • 4 Не понасям

    13 16 Отговор
    котки и не ме мисли, гледай себе си.
  • 5 Изкарай ГО по навътре.

    11 3 Отговор
    Пият ли?Пушат ли? на медикаменти ли са?ще те загробят и ще ти свършат парите!
  • 6 Втората

    16 7 Отговор
    Ми жена получи червен картон заради подобни малоумици. Сега съм сложил на дузпата , четвъртата, заради подобно поведение , но тя още няма интелекта да схване.

    Коментиран от #11

  • 7 читател

    13 2 Отговор
    3-та грешка: Да му каже, че патето е малко
  • 8 Ами

    16 10 Отговор

    До коментар #3 от "Мацко,":

    Тя вече е сама с котките. Не виждаш ли , че токсоплазмозата и говори!
  • 9 1234

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Брей,":

    И това го казва същество - готово да се осакати , за да се харесва в огледалото )) , и понеже аборигените са без мозък, затова целият свят , който те заобикаля е създаден от тях.

    Коментиран от #13

  • 10 Гост

    0 1 Отговор
    Женен съм от над 10 г и съм търпял всичките изброени. Някои дори станаха ежедневие.
  • 11 Кого лъжеш?

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Втората":

    Виждам ти речника и знам, че умна жена покрай теб няма да се завърти!
  • 12 Бунтата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Брей,":

    Що,ти да не би да си безчустве????
    Значи си фригодна,чоплсш семки,докато някой пич се опитва да ти угоди!!!!
  • 13 Леля ви

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "1234":

    Ако се занимавахте с децата, щяхте да създадете само купчини лай...а!