Last news in Fakti

7 Юни, 2023 15:31 3 089 3

Антъни Хопкинс разкри коя е най-слабата роля в кариерата му

  • тор-
  • марвъл-
  • марвел-
  • антъни хопкинс-
  • кариера-
  • роля-
  • актьор

Живата легенда на киното разочарова феновете на "Тор"

Антъни Хопкинс разкри коя е най-слабата роля в кариерата му - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Една от най-големите звезди в Холивуд и двукратен носител на "Оскар" - Антъни Хопкинс, разкритикува остро филмите на Marvel. Той заяви, че ролята му на Один е най-безсмислената в кариерата му. По време на продължилата десетилетия кариера актьорът е изиграл множество персонажи, но според него най-лоша е била ролята му на бащата на Тор (Крис Хемсуърт) - Один. В интервю за The New Yorker Хопкинс заяви, че "седенето пред зелен екран" е "безсмислена актьорска игра". Работата за режисьори като Кенет Брана, Алън Тейлър и Тайка Уайтити може да е основен коз за всяка звезда, но за Хопкинс нищо не може да замени празнотата, която изпитва след участието си в продукцията на Marvel, пише БГНЕС.

"Облякоха ме в броня и ми сложиха брада", спомня си сър Антъни Хопкинс. По-нататък той разказва, че указанията му са били: "Седни на трона, крещи малко", което, трябва да кажем, му се е удало напълно.

Макар че участието на Антъни Хопкинс във филмите на Marvel може да е оставило лош вкус в устата му, студиото несъмнено е платило на човек от неговия калибър доста солиден хонорар за костюмирането и шумното говорене в седнало положение.

И ако се притеснява, че не е в добра компания, Антъни Хопкинс е само едно от легендарните имена, които сега се свързват с Marvel. Тази година култовата Анджела Басет направи същото в "Черната пантера: Уаканда завинаги“, като си спечели Оскар за ролята си на кралицата на Уаканда. Въпреки, че е "гледано отвисоко", студиото със сигурност е привлякло множество таланти, сред които са и такива като Пол Ръд, Крис Евънс, Майкъл Дъглас, Бри Ларсън, Мариса Томей, Робърт Дауни Джуниър и много други.

Но както Антъни Хопкинс не е единствен в дългия списък от награждавани имена, свързани със студиото Marvel, така не е и единствен, който хвърля сянка по техен адрес. Много режисьори, от Мартин Скорсезе до Куентин Тарантино, се обявиха срещу филмите за супергерои, твърдейки, че те педантично унищожават начина, по който хората възприемат филмите. Изглежда, че в пясъка е прокарана граница между тези, които могат да оценят добрия филм за супергерои със солиден сюжет и развитие на героите, и тези, които го възприемат просто като поредния експлозивен екшън.

Последната поява на Антъни Хопкинс във вселената на Marvel беше с "Тор: Рагнарок" от 2017 г. - филм, в който героят му се разпадна във Валхала, само за да отприщи ада под формата на дъщеря си Хела (Кейт Бланшет) върху народа си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Один

    4 0 Отговор
    Обаче хонорарът е бил най-голям.
  • 2 честен ционист

    5 0 Отговор
    Ролята, която най му се понрави беше тая на крал Хродгар от анимацията Беовульф 2007, когато макар и анимационно опъна Анджелина Джули (майката на Грендал). А сещате ли се кой изигра Грендал - другарят Денков..
  • 3 надарена кака

    1 0 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!