Last news in Fakti

17 Август, 2023 13:43 1 283 4

9-годишни деца с исторически успех в спортните танци

  • спортни танци-
  • успех-
  • титла-
  • илия зелямов-
  • алекса мечкова

Талантливите малки танцьори завоюваха две титли за страната ни

Исторически успех за България в спортните танци. 9-годишните Илия Зелямов и Алекса Мечкова от клуб "Поморие" са първата българска двойка, която печели злато на най-елитния турнир по стандартни и латиноамерикански танци - Откритото първенство на Германия "German Open".

Талантливите малки танцьори завоюваха две титли за страната ни - в многобоя от шест танца и надпреварата в стандартните танци. Двойката се пребори за отличията в конкуренция с най-силните двойки от цял свят.

"Те са една от най-перспективните двойки в България. Имайки предвид тяхната възраст и факта, че започнаха да тренират спортни танци преди едва година и половина, развитието им е абсолютно феноменално", коментира треньорът Явор Вълчев, предава NOVA.

9-годишните шампиони ще участват и в първият у нас турнир през септември - Световната купа за професионалисти във Варна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лагрестин

    11 1 Отговор
    Браво на децата!Да са живи и здрави!
  • 2 Една хубава новина

    9 3 Отговор
    Но от близо 250 гледания един не е написал едно БРАВО! (коментара го пиша при 250 гледания не преди това) Това сме българите не се радваме и не споделяме с гордост победите на нашите деца! ОЩЕ ВЕДНЪЖ БРАВО И ОЩЕ МНОГО УСПЕХИ!

    Коментиран от #4

  • 3 Мими Кучева

    5 2 Отговор
    Браво на малките ромчета!💋🐵🥳🤡👍
  • 4 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Една хубава новина":

    Абсолютно вярно! Колко сме оскотяли, не е истина. По темата - браво и още много успехи занапред!