Last news in Fakti

2 Декември, 2013 16:08 1 429 2

Най-новият супергерой на Marvel е етническа мюсюлманка

  • marvel-
  • мюсюлманство-
  • супергерой

Това е пакистанско момиче, живеещо в Ню Джърси

Най-новият супергерой създаден от издателската компания за комикси Marvel е момиче, изповядващо мюсюлманската вяра, съобщава Би Би Си.

Новият герой на издателството се казва Камала Кан. Тя е пакистанка, живееща в Ню Джърси, а псевдонимът й е Мис Чудо. Момичето притежава изключителна гъвкавост, като е способно да изменя  частите на тялото си в най-различни форми. Създателите на комикса вече са планирали срещу какви злодеи ще се изправи тя, като чрез образа й ще искат да представят срещу какви етнически стереотипи се борят мюсюлманите в САЩ.

Сюжета на комикса се пише от приелата исляма Уилоу Уилсън. Тя споделя, че иска поколението на нейните две дъщери да има герои, които да го вдъхновяват.

Очаква се дебютният комикс за новия супергерой на Marvel да излезе през февруари, следващата година. От издателството и преди са правили опити да наложат супергерои, изповядващи мюсюлманството. През 2002 г. те издадоха комикс от серията за X-men, в който един от героите бе Сорая Кадир. Нейната способност бе да се трансформира в облак от пепел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dimitar Nikolov

    1 0 Отговор
    Чудесно е измислена, очаквайте и следващия супергерой на Марвел - от български произход Бачи Кико с псевдоним "Шибача" - ще може да си разтяга само определени части и ще се бори да преобрази гр.Плевен досущ като родният му мегаполис гр.Тръстеник
  • 2 LEXUS

    0 0 Отговор
    Ще я разкърша като варена кокошка