Last news in Fakti

6 Януари, 2014 07:00 7 691 0

14 лесни трика да влезете във форма

  • стегнато тяло-
  • съвети-
  • плосък корем

Как лесно, бързо и без много усилия да стегнете тялото си

Предлагаме ви 14 лесни трика, с чиято помощ лесно ще влезете във форма, ако сте прекалили по празниците.

1 Запишете се на бокс

Боксът е чудесна тренировка, която е насочена към вашите основни и проблемните области, особено бедрата, талията и корема.

2 Отървете се от захарта

Захарта пречи на тялото ви да се отървете по естествен начин от излишните мазнини и всичко, което причинява подуване на корема. Избягвайте захарта (дори заместителите) и ще откриете, че тялото ви ще започне да топи коремните мазнини.

3 Живейте, смеем се, обичайте

Всеки се чуди защо когато се смеем от сърце ни болят ребрата? Може би звучи прекалено хубаво, за да е истина, но колкото повече се смеете, толкова повече това ви помага да стегнете корема си.

4 Намалете приема на натрий

Добавянето на сол към храната е един от най-лесните начини да предизвикате подуване на корема както и други неприятни странични ефекти. Спрете солта за една седмица и вижте колко по-свободни ще са дрехите ви. Може би няма да ви е лесно да я избегнете, но резултатите със сигурност ще си заслужават.

5 Правете кардио упражнения

За съжаление, ако искате да изглеждате добре няма как да намалите спорта. Ако искате да имате плосък корем, кардио упражненията са един от най-добрите начини да го получите.

6 Яжте повече постни меса

Постните меса като пуешко и пилешко са пълни с протеини без всичките мазнини в червените меса. Те отблъскват мазнините и помагат в борбата с апетита.

7 Пийте повече мляко

Млякото е един чудесен продукт за диета. То помага да се ускори процеса на загуба на тегло и прави мускулите ви по-здрави. Калцият, който се съдържа в млечните продукти също спомага за загубата на тегло.

8 Яжте повече боб

Фасулът е един магически зеленчук. той помага в борбата с наднорменото тегло, изгарянето на мазнините, изграждането на мускули и дори регулира храносмилането. Същото свойство имат и други бобови култури като грах или фъстъци.

9 Спете достатъчно

Знаете ли, че липсата на сън забавя метаболизма ви? Трудно е да балансирате между работата, дома и допълнителните дейности, които са част от ежедневието ви. Макар времето ви да е изключително малко, си струва да получите най-малко осем часа сън ако искате плосък корем.

10 Яжте листни зеленчуци

Има повече от една причина да започнете да похапвате спаначна салата за обяд ако искате  да загубите сантиметри от коремната си обиколка. Те допринасят за намаляване на факторите, които водят до затлъстяване, докато неутрализират свободните радикали.

11 Не забравяйте горските плодове

Горските плодове са богати на фибри. Като консумирате плодове като ягоди например, ще поддържате нивата на захар в организма ви и ще намалите апетита си за нездравословна храна.

12 Хапвайте по една ябълка на ден

Ябълките са богати на хранителни вещества, фибри и вода и поради тази причина ви държат сити за по-дълго време. Има американска поговорка, която гласи: „Ябълка на ден държи доктора на страна (an apple a day keeps the doctor away), но освен това една ябълка на ден също така държи коремните мазнини далеч.

13 Не пропускайте яйцата

Освен че яйцата са богати на протеини, те също така съдържат и голямо количество аминокиселини, които са полезни за всичко, от здравословната функция на мозъка до изграждането на мускули.

14 Яжте повече бадеми

Бадемите съдържат протеини и фибри, които са чудесни за поддържането на нивата на мазнини в тялото. Те са богати и на магнезий, който помага за намаляване на апетита, като се поддържа нивото на кръвната захар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА