Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 08:09 1 198 0

Добър и щастлив ще е днешният ден, подходящ за активни действия

  • лунен календар-
  • астропрогноза

Добре е да се правят планове за бъдещето

Добър и щастлив ще е днешният ден, подходящ за активни действия - 1
Снимкa: Shutterstock

Фаза на Луната: Първа четвърт, Нарастваща Луна в знак Овен до 17:03 ч. на 14 февруари

По време на присъствието на Луната в огнения знак Овен усещаме енергия и активност и сме по-решителни да постигнем целите си и можем да започнем нови стъпки, да бъдем по-самостоятелни и склонни към бързане в много действия. Хората изпитват желание да приложат своите планове в действие. Удоволствието и авантюристичният дух са отличителните белези на тази тенденция и е време за промяна и подобрение. Във въздуха витаят самочувствие, оптимизъм и положителни чувства. Животът вибрира с усещане за обновяване. Хората реагират смело на предизвикателствата с чувство на смелост и жизненост.

Важно е през този период да се опитваме да контролираме нервите си и да бъдем по-търпеливи и дипломатични в отношенията си с другите, защото енергиите ни правят да сме по-агресивни от обикновено. Уязвими са очите, очните дъна, главата, горната челюст.

Лунен календар: 5 лунен ден от 09:23 ч. на 13 февруари до 09:46 .ч на 14 февруари

Този лунен ден се счита за добър и щастлив. Символ на деня е Еднорогът. Приветства се всичко, което е свързано с духовното развитие, със самоусъвършенстването. Това могат да бъдат духовни практики или медитации, самоанализ на собствените действия, работа над вътрешната осъзнатост и над чистотата на мислите и желанията. Четенето на молитви и мантри може да подпомогне този процес.

Енергията на деня е идеална за активни действия. Физическото натоварване оказва добро влияние. Особен ефект има и практикуването на йога. Изпълнението на асаните способства придобиването на вътрешна хармония и мир, което ви позволява да постигнете умиротворяване.

Новите дела няма да донесат успех. Добре е да се правят планове за бъдещето. Всички мисли, дори мимолетни и незначителни, могат да станат реални през този период. Добре е да контролирате ума си, за да не навредите на себе си или на другите. Всички промени, които се случват през този период, не трябва да ви тревожат. Това е моментът на преход към съвсем ново ниво: по-високо, по-удобно, по-добро качество.

На петия лунен ден е напълно нормално, ако настроението и състоянието ви не са стабилни. На сутринта може да чувствате, че ви е радостно, а по обяд всичко вече ви е досадно. Не се плашете от такива драстични промени. По този начин тялото се опитва да се обнови, да се отърве от излишното. Според поверието в 5 лунен ден е полезно да поплачете, при това не само на сън, но и в действителност. Сълзите са знак за това, че душата се пречиства. Този лунен ден подхожда за кръщение.

За уязвима зона се счита стомахът. Употребявайте само лека и прясна храна, свежи продукти, лесни за храносмилане. Препоръчват се млечни продукти. Пийте билкови чайове. Ако здравето ви пострада днес, означава, че трябва да промените нещо в себе си. Не започвайте диета, избягвайте да гладувате. Всяка храна, която постъпва в организма сега се отразява не само на тялото, но и на аурата.

Сексът в този лунен ден трябва да бъде отпускащ и успокояващ и да се приеме като целебен. Сложните пози е добре да се избягват.

Подстрижката може да подобри материалното състояние и цялостното благополучие. Благодарение на нея може да се освободите от депресивно състояние, пише Ивелина Пенчева в novini.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА