Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 17:37 3 195 36

Женските недостатъци, които в очите на мъжете са достойнства

  • недостатъци-
  • достойнства-
  • самочувствие

Aко сте недоволни от себе си, не се самокритикувайте и се погледнете отстрани, през очите на мъжа

Женските недостатъци, които в очите на мъжете са достойнства - 1
Снимкa: Shutterstock

Женското самочувствие е крехко явление. Психолозите забелязват, че жените често измислят собствените си недостатъци, придобиват комплекси, докато мъжете гледат с възторг и не знаят какво да им кажат.

Жените са много зависими от мнението на мъжете. Един приятен комплимент, направен в най-лошия ден, може да разведри, а небрежно изречена критика може не само да развали настроението, но дори да лиши от самочувствие. Ето защо, ако сте недоволни от себе си, не се самокритикувайте и се погледнете отстрани, през очите на мъжа. Ще бъдете приятно изненадани, защото недостатъците на много жени в техните очи всъщност изглеждат добродетели.

Наднормено тегло

Някои мъже харесват стройни жени, други - пищни. Но всички, без изключение, харесват добре поддържани дами, които се грижат за себе си и приемат фигурата си с всички недостатъци. Без значение колко излишни килограма имате, ако знаете как да се представите добре и не сте срамежливи към тялото си, никой не може да ви устои.

Малък бюст

Мъжете обичат да се възхищават на женските гърди. И не е необходимо гърдите да са големи в този случай. Всякаква форма, в секси бельо, върши работа.

Бръчки

Жените се борят с бръчките и често имат комплекси за това, докато при мъжете предизвикват лека усмивка. Естествеността винаги привлича.

Белези

Малките белези по тялото и лицето карат мъжа да иска да ги погали и целуне.

Мързел

Уютна къща, чисти дрехи, вкусна вечеря - всичко това е добре. Не всеки мъж обаче е готов да види в любимия си икономка. Той се нуждае както от сърдечни разговори, така и от съвместно свободно време с жена, която знае как да се отпусне и да се разсее от ежедневните проблеми.

Небрежност

В преследване на съвършенството, много от нежния пол отделят много време за грим, за да бъдат най-привлекателни. Има дами, които се гримират, за да излязат до магазина. Но повечето мъже харесват естествени жени, в образа на които има доза небрежност. Разрошена коса, минимален грим, практични неща - всичко това добавя чар и сексуалност.

Страст

От детството жените са научени да мълчат за своите интимни желания и нужди. Но на всеки мъж му е приятно да чуе и види, че любимата му го желае. Еманципацията в леглото, желанието в очите и жаждата за нови преживявания превъзхождат скромността, сковаността и липсата на инициатива.

Лекомислие

Има тип жени, които плашат мъжете - това са жени, които се превръщат в строги и консервативни приятелки. Представителите на силния пол не харесват "властни" жени. Те търсят някоя, която не се страхува да бъде понякога да изглежда несериозна и истинска.

Скромност

Мъжете полудяват по жена, която се изчервява от неговите шеги или комплименти.

Емоционалност

Емоционалните жени, внасят радост във връзката. Мъжете са доволни и дори имат нужда от женска емоционалност. Това прави жената мистериозна и желана.

Впечатлителност

Това качество, което много жени смятат за недостатък, подлудява мъжете. Няма нищо по-красиво от жена, която искрено се радва на подарък или искрено симпатизира на главния герой на филма.

Ревност

Това отровно чувство едва ли може да се причисли към добродетелите. За мъжете обаче женската ревност е приятна, ако не се превръща в лудост. За силния пол всичко е просто, ако жената го ревнува, това означава, че го обича и цени.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    29 4 Отговор
    Доказахте, че изобщо си нямате представа от мъже. Опитайте със статии за кученца, котенца или патенца, може да имате по-голям рейтинг.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    20 6 Отговор
    Тези авторки все едно са ги хващали с ласо в гората ! Това са купища второстепенни фактори ! Жената има само едно женско качество - някой мъж да я пожелае. Може да има страхотна душа , чувство за хумор , и да готви страхотна мусака , но всичко това нищо не значи , ако някой мъж не я пожелае като жена !
  • 4 Соваж бейби

    23 3 Отговор
    Добре де ,защо изобщо трябва да правиш нещо за да се харесаш на някого било то мъж или обратно,да претегляш това ще му хареса ли ?!ами по този начин се разиграва един фалш между теб и съзнанието ти която е цел да заблудиш някой за в момента ама не си ти ,просто защото има статии писали какво харесва мъжа или пък жената .Май по добре да е човек това което е, ако обича грим да се гримира,ако обича неглиже вид ами нека си е така,или пък ултра спретнат и подреден нека го правят .Човешкото възприемане за красота и нормално е различно ,индивидуално при всеки.Дори и еднояйчни близнаци често са с различен вкус .Не може да прекараш живота си в някъви измислени норми за да се харесваш на някого в един момент се измаряш и спираш да играеш ,тогава идва събуждането какво си взел за жена ,мъж..Бъдете си истински може някой да търси точно такъв модел човек

    Коментиран от #7, #31

  • 5 ха ха

    26 0 Отговор
    И непременно трябват бърни! Жена без бърни е направо за подминаване. Дори, ако може горната да е леко по-голяма и извита нагоре за да подчертае онзи рибешки вид на лицето, на който никой мъж не може да устои...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Аха

    14 6 Отговор

    До коментар #4 от "Соваж бейби":

    Вече и женска походка нямате , а марширувате като римски пехотинци , ама не се старайте

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 разбира се

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Аха":

    Така е защото в предишния си живот ние бяхме пехотинците, а вие кифлите. Сега си сменихме ролите и пак се справяме, а вие за нищо не ставате!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Соваж бейби

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Аха":

    Ако съм ти разбрала глупавата асоциация е че и жената също става войник?!или че едно време някой си невежа човек с група от хора мислещи като него са решили че жената не може да воюва,ако щеш и пилот,стриотел...Доказва се че може,даже има жени които бият мъжете си и мъжа чисти,готви ...няма логика да се търсят различия и извинения да се дискриминира единия пол с другият .Ами разликата е характер,издържливост,доза агресия или добрина,креативност,талант всеки човек е уникален по природа независимо мъж или жена .А ти просто показваш все още невежият кимплекс на мъжа който иска да се докаже със измислена доминация върху жената.Няма по силен пол,има по умен/а,по силнен/а...дори и състезания битка срещу половете побеждават по креативните,хитри...веднъж може да са жени после мъже но няма по силен пол.

    Коментиран от #14

  • 14 Мъдрият

    7 9 Отговор

    До коментар #13 от "Соваж бейби":

    Хвала вам , за вашите добродетелни приказки , но не забравяйте , че Господ създаде жената в угода на мъжа , да му служи , и да му се подчинява!

    Коментиран от #15, #16, #20

  • 15 между другото

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Мъдрият":

    Това не беше никак мъдро!
  • 16 Идън

    7 5 Отговор

    До коментар #14 от "Мъдрият":

    Жената е направена от реброто на Адам. Това означава мястото най- близо до сърцето му. Ако трябваше да е в угода и подчинение на мъжа- щеше да използва краката на Адам , за да направи Ева. А ако мъжът е егоистична и доминираща личност с нарцистичен характер- жената пак ли е длъжна да се подчинява. .. А това пък,, в угода,, на мъжа.... сякаш е негова собствена слугиня..-а не отделна личност. ПРИ ВЗАИМНАТА ЛЮБОВ- няма подчинени и доминиращи И УГОДАТА Е ВЗАИМНА.

    Коментиран от #18

  • 17 Неподписан

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "Чингис Хан":

    Когато в стаята жена е влизала обичаите повелявали на крака да се става.А вие не струвате колкото овца.За да не ви избият до крак са ви разменили за 25 000 овце.Пленени монголски конници срещу добитък.Една овца-един войник.Във второто голямо сражение 37 000 пленени.Ако руснаците не са ги били предали,нашите са щели всички да ви натикат в кошари.Рода ми е от волжските и са се преселили тук през 1590 година.

    Коментиран от #19

  • 18 Мъдрият

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "Идън":

    В Св.Писание е написано...и да се покорява на мъжа си... ! Вашите разсъждения нямат тази тежест , или вие не сте християнка!

    Коментиран от #21, #22, #23, #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Соваж бейби

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Мъдрият":

    Това е в твоята глава размисли за живота и действителността,много самонадеяно избива на мъжки комплекси някога ,някъде си жената е показала повече мъдрост,умение или сила и мъжете са се стреснали...нещо като лош вирус търсиш ваксина...Бог никой не го е виждал може да е вселената с всички химични и физични закони които балансират всичко което се намира вътре.За да ти докажа че си в заблуда да ти намекна има мъже които харесват мъже уеш нямат нужда от женски кеф ??виждаш ли как теорията бие на кухо още в началото ако се замислиш а ти го вярваш ?!много наивно
  • 21 Идън

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мъдрият":

    В случая пишем за жената и мъжа- оставете мен. Та след Адам Бог видял, че не е добре да е сам и направил Ева. И не Адам е прелъстил Ева- а Ева е прелъстила Адам . Тогава и Ева е наречена човек:) и се е създало човечеството.. А и за греха са изгонени и двамата- т. е има равенство между жената и мъжа. И така трябва да бъде.
  • 22 Идън

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Мъдрият":

    Моите разсъждения се оценяват и от други коментиращи- те определят,, тежестта,, - а тя ми е безразлична- не се боря за лайкове/+/
  • 23 между другото

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Мъдрият":

    Аз нямам мъж и на никого не се подчинявам. Сега остава да ми кажете ,че и Господ не ме е създал!
  • 24 Пич

    3 3 Отговор
    Хахаха..... много сте забавни ! Връщам се , и се почуствах като учител , които е преподавал на зрелостниците , излязъл е в междучасие , и като се връща при класа , заварва вместо зрелостници , клас от детската градина. И в които тече адска баталия , от сорта - Кой е по по най ! Както съм ви казвал , понякога много сложните въпроси имат много прости отговори. В случая - характера не се определя от пола. Има много свестни и разбрани хора и от жените , и от мъжете ! Има и много проклети и заядливи хора , и от жените , и от мъжете ! По пол може да се разсъждава само кой прави децата , и кой ги ражда , но съвременните тенденции ме карат да мисля , че може би тези ми разсъждения вече не стъпват на солидна почва !

    Коментиран от #26

  • 25 Идън

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мъдрият":

    Чета и други книги - не само библейски. Препоръчвам,,Осъдени души,,.Обожавам и филма. Счупи кафеза!
  • 26 Идън

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Пич":

    Да пази Господ от недоучил учител. Членуването на думите в изречението- имаш пропуск.

    Коментиран от #27

  • 27 Пич

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Идън":

    По добре да имаш пропуск в членуването , отколкото във възпитанието ! Разбирам , че животът ви е нанесъл удари , които са променили вашият мироглед ! Разбираемо е и човек да се страхува ! Но не и до степен , да се превърне в женският вариант на Дон Жуан ! Да търси дефектите на всичко хубаво , което застане на пътя му ! И тъй като сте много мнителна , не визирам себе си , защото жена като Вас не би ме заинтригувала по никакъв начин ! Относно образованието Ви , самонадеяно е от Ваша страна да си въобразявате , че дори сте близо до мен ! Не сте вие жената , която ме е впечатлила !!!

    Коментиран от #28, #33

  • 28 между другото

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "Пич":

    Видях какво си писал по-горе. Не знам защо всички мъже страдате от комплекс за превъзходство. Жените избират, а не мъжете. Мъжете сте много лесни, достатъчно е само да ви погледне някоя и се захласвате. Наскоро ми се случи и беше много забавно.

    Коментиран от #29

  • 29 Пич

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "между другото":

    Радвам се , че сте толкова успешна , без да ви поднасям ! Сигурно сте и красива , за да имате такова самочувствие ! Но това не е достатъчно , за да станете жената , която да ме впечатли. Вие не можете да станете ТЯ !!!

    Коментиран от #32, #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 аз и не искам

    4 6 Отговор

    До коментар #29 от "Пич":

    Казах, че съм напълно завършена жена - от върха на пръстите на краката до последния косъм на главата и не ми трябва мъж, за да го знам!
  • 33 Идън

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пич":

    Дон Жуан ги е съблазнявал. Това не е в моя стил. Ударите не са свързани с мъжете в моя живот- точно защото съм ги допускала рядко в него. Никога не съм наранявана или разочарована от допуснатите. А съм ги наранявала защото трябваше да избера само един . Колкото до образованието- не е добре ако интелектът е по- нисък от образованието. Животът учи само тези, които го изучават.
  • 34 Идън

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Пич":

    Тя Е и може да Е! Не ти е дадено да си психолог. Още по- малко да си гадател. Човек може да Е Тя или ТОй за някого и да не знае това. Платон е развил тази теория.

    Коментиран от #35

  • 35 Пич

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Идън":

    Добре ! Бъдете жива и здрава , и имайте щастлив живот ! Пожелавам ви го чистосърдечно !

    Коментиран от #36

  • 36 Идън

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Пич":

    Благодаря. Същото и на теб.