Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 07:45 1 509 5

Започнало е най-мощното слънчево изригване от 2017 г. досега

  • слънчево изригване-
  • февруари

Слънчево изригване с такава сила може временно да смути радиочестотните сигнали на Земята

Започнало е най-мощното слънчево изригване от 2017 г. досега  - 1
Снимкa: Shutterstock

Слънцето изхвърля маса със стойности, невиждани от близо десетилетие, съобщи БТА.

За по-малко от 24 часа Слънцето е изхвърлило три вълни от X-клас, най-високият магнитуд по скалата за измерване на интензивността на слънчевите изригвания.

Третата е била най-силна и е най-мощната след големите слънчеви бури от септември 2017 г., уточнява специализираното издание SpaceWeather.com.

Слънчево изригване с такава сила може временно да смути радиочестотните сигнали на Земята. От Центъра за прогнозиране на космическото време на Националното управление за океански и атмосферни изследвания на САЩ отхвърлиха спекулациите, че слънчевата активност сега е свързана с прекъсването на връзките на мобилните телефони на някои места в САЩ в четвъртък.

Въпреки интензивността на тази слънчева активност, малко вероятно е тя да предизвика феномена, известен като северно сияние на Земята.

Районът от Слънцето, източник на мощните слънчеви изригвания тази седмица, може да генерира нови подобни през следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    1 2 Отговор
    Благодаря Ви За Инфото
    Уважаема Госпожо Маринова
  • 2 Kуки

    0 3 Отговор
    баце, следи сега затоплистките новини!
  • 3 Иръпшън

    3 2 Отговор
    Ужас, всички ще умрем. Или още по-лошо, сателитите ще изгорят и ще ни спре нетя.
  • 4 ........

    5 0 Отговор
    Слънцето иска да се усмихне на сателитите и да спаси човечеството.Тези искат да въведат за фюрер изкуствен интелект,да въведат дигитални пари с цел контрол,да намалят населението с цел по-лесно да го манипулират и по изкуствен път да създават деца като им разбъркват гените,т.е. направо си целят унищожение на човечеството.
    Като няма естествен подбор,а по изкуствен начин се създава поколение до 100 г. генома ще бъде изчерпан и край с хората.
    Единственият начин тези да се откажат от плановете си е да спре за кратко интернета.Така няма да въведат дигиталното робство.
  • 5 Умен по цялата глава

    3 0 Отговор
    Слънцето е единствения източник на топлина за Планетата.Щом има активно Слънце,очаквайте още по- топло време и " Глобално затопляне"..