Last news in Fakti

2 Април, 2024 09:14 434 0

Талантливи автори четат произведения в Международния ден на детската книжка

  • ден на детската книжка

Двама автори, един илюстратор и три книжки в комбинация с ароматно кафе

2 април е Международния ден на детската книжка, в който отбелязваме онази така специална литература, вълнуваща най-малките, но и връщаща спомените на по-големите към детството. Детските книги са безценни за развитието на всяко едно дете, откриващи пред подрастващите нови светове, приканващи ги към приключения и разширявайки съзнанията им.

Този така специален ден в началото на април ще бъде отбелязан подобаващо. Двама автори и един илюстратор ще четат детски книги пред публика, а след това ще има и беседа с гостите на събитието. Всеки ще може и да си закупи въпросните книжки на място, а част от събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност.

Александър Стойчев, Мила Янева-Табакова и Виктория Дъбова са авторите и илюстратор, които ще представят различни литературни произведения пред децата и техните родители.

От 10:00 до 12:00 часа първи това ще направи Александър Стойчев от издателство “Робертино”, който ще прочете откъс от своята книга “Приказки от слънчевия лъч”. Александър е писател и музикант, притежаващ богат опит в работата с деца, като 25% от събраните средства на събитието ще бъдат дарени за благотворителна кауза.

От 13:00 до 15:00 часа ще се изяви и илюстраторът Мила Янева-Табакова, която ще представи пред подрастващите своето ново и красиво издание на класиката “101 далматинци”. Любопитен факт е, че книгата има две корици - лятна и зимна, като всеки почитател на тази вълнуваща история може сам да прецени коя да си закупи. 30% от извършените продажби на книгата ще бъдат насочени към благотворителност.

Литературното четене в Деня на детската книжка ще приключи в часовете между 16:00 и 18:00, когато последна, но не по важност, своята творба ще представи младата авторка Виктория Дъбова. Тя е автор на детската книга “Чудни приказки”, изпълнена с истории за вълшебства и добрина. Всички събрани средства от продажбата на нейното произведение ще бъдат насочени към благотворителна кауза - за дете със здравословни проблеми, имащо спешна нужда от лечение.

През целия ден ще бъдат продавани и детски кникжи на издателство „Изток-Запад“, общо десет заглавия, сред които "Червенокоска в гората на призраците", "Истории за звездното небе", "Книга за емоциите", "Отново заедно", "Детско царство" и други.

Всички деца и възрастни, присъстващи на събитието на 2 април, ще могат да вкусят и от ароматните напитки, запазена марка на DABOV Specialty Coffee - топъл шоколад, чай и разбира се - спешълти кафе. Професионалните баристи на българската спешълти кафе компания ще се погрижат с вещина за това, демонстрирайки възможностите си пред малки и големи.

Талантливи автори четат произведения в Международния ден на детската книжка


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА