Last news in Fakti

2 Юли, 2024 13:58 1 209 11

Какво означават сънищата за изневяра?

  • сън-
  • сънища-
  • изневяра-
  • прелюбодеяние-
  • прелюбодейство

Подсъзнанието има интересни методи да ни подскаже, че нещо нередно се случва във връзката

Какво означават сънищата за изневяра? - 1
Снимка: Shutterstock

Това да сънуваш как ти изневеряват или самият ти изневеряваш може да бъде наистина тревожно и силно усещане. Докато сънуваме и все още не знаем, че всичко е плод на подсъзнанието и въображението ни, емоциите ни връхлитат и не можем да се отървем напълно от тях дори след като сме се събудили.

В никакъв случай не изпадайте в параноя и стрес, ако сънувате подобно предателство. Вместо това приемете съня си като сигнал за нещо важно, което се случва и което може би ви убягва в отношенията с половинката ви. Подсъзнанието ви се опитва да ви каже нещо, което не означава непременно “Искаш да изневериш” или “Изневеряват ти.”

Всъщност тези сънища може да нямат много общо с действителна изневяра.

„Сънищата за секс или целуване на хора, различни от вашия партньор, са изключително чести и нормални“, казва Дейвид Хелфанд, психолог и терапевт за двойки в LifeWise.

Голямо проучване през 2022 г., проведено от Amerisleep, установява, че приблизително една трета от жените са сънували през последната година как техният партньор им изневерява, писа Edna.bg.

Няма нищо притеснително, когато от време на време сънувате нещо подобно, но ако сънят се повтаря често, може би трябва да се вслушате в това, което той иска да ви каже.

Ето какво е мнението на терапевтите за онези сънища за изневяра, които се повтарят:

Експертите казват, че сънищата за изневяра обикновено не трябва да са причина за тревога, тъй като те често са израз на натрупан през деня стрес.

Огромни са шансовете да сънувате нещо такова и бързо да го забравите. Може дори да искате да споделите за “изневярата” на партньора си и, ако сте достатъчно широко скроени, да се посмеете на този сън. Това е добра индикация, че сънят не означава нищо кой знае какво.

Ако обаче чувствате вина или притеснение - това е тревожен знак. Поговорете честно и открито с партньора си относно това какво се случва в мислите ви и може би ще получите утеха. Ако иска да ви изслуша и заедно с вас да намери решение, връзката ви със сигурност трябва да бъде съхранена.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма такива работи

    6 1 Отговор
    Нищо не е случайно, всичко е плод на мисли и желания родени в мозъка на човека. Все пак добре ще е Глухия да се изреже по темата.
  • 2 Молитва

    2 5 Отговор
    За да сложим българската жена на кладата и да я люлят охлюви 🤣🤭
  • 3 Лесно

    4 3 Отговор
    Се тълкува! Когато някой човек сънува такива сънища , вероятно вече е влюбен в обекта , който сънува. Нататък ще се сетите сами... Но , не говорим за сънуването на случаен секс !

    Коментиран от #7

  • 4 Аз сънувам пачки с долари

    4 0 Отговор
    А вие с тия баламурнически сънища ходете на бутковския гьол 🤭🤣
  • 5 Бети цървула

    2 0 Отговор
    Мене ще ме люля баламурник на съни бийч
  • 6 М аре,а по добре

    4 0 Отговор
    кажи нещо от бесарабски фронт,там по те бива!Се кса го остави на госпожица Маринова!
  • 7 А,ако е без образ

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Лесно":

    значи ли,че просто няма обект а е натрупана сексуална енергия при дълго въздържание.

    Коментиран от #9

  • 8 Американски простотии,

    0 3 Отговор
    ако сънуваш секс с други,защото не се е случвало да сънуваш секс с половинката,защото просто с нея го правиш. Подсъзнателно е при натрупана сексуална енелгия да сънуваш обект от другият пол в повечето случаи просто без лице,а само животинско задоволяване. Ако след такива сънища някой се чувства зле и предателски,значи като в рекламата.......дограмата ти хлопа,дограмата ти хлопа......Сънуването на сексуални преживявания са защитна реакция за освобождаване на натрупано сексуално напрежение и няма нищо неестествено в това.
  • 9 Точно

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "А,ако е без образ":

    Така! Когато просто трябва да се освободи сексуална енергия , може да се сънува случаен човек! Но , понякога сънищата са пророчески , и случайният човек може да застане пред вас!
  • 10 Отговор

    0 0 Отговор
    Рогоносците сънуват изневери, аз сънувах нещо различно, а символиката беше повече от ясна.
    3️⃣🤘😌
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.