Last news in Fakti

3 Юли, 2024 11:15 878 7

Чудотворна икона избавя от вредни пороци

  • чудотворна икона-
  • зависимости-
  • вредни навици

Тя се намира в китното димитровградско село Добрич

Хиляди миряни от цяла България се стичат към китното димитровградско село Добрич, за да се поклонят пред чудотворната икона на Св. Богородица „Неопиваща чаша“ и да се помолят за здраве, благополучие и избавяне от вредни пороци.

Това сподели преди време Димчо Иванов, който след съдбовни случки в живота започва работа в местната църква “Св. Иван Рилски“. Димчо става свидетел как свещеният образ започва да мироточи по време на тържествената литургия на Богоявление – свидетелство за нейната чудотворност.

Мирото се стичаше от чашата, а не от очите на Божията майка, както се случва в храмовете в Украйна. Имаше много приятен аромат, като на парфюм. Това е добър знак. Звънят хора от Кърджали, Варна, Монтана, от цяла България. Групи идват всеки ден. Кметът ни каза: „Повярвах, че има Бог, след тази случка“. Хората имат нужда от чудеса, за да усилят вярата си“, разказва Димчо.

Мъжът години наред пали кандилата и помага с дейностите в храма. А откакто починала съпругата на свещеника, се заел и с черковното пеене. Сега е свръзка и на множество хора, идващи към храма, пише в.Струма.

Иконата цери зависимости – алкохолни, наркотични, хазартни, всякакви. Тя е купена от нашия свещеник преди 12-13 години от София. Но за първи път пуска миро. Случи се няколко дни след трагедия в нашето село. При катастрофа загинаха майка на 40 г. и дъщеря ѝ на 15. Много хора се молят за избавление от такива нещастия“, посочи още Димчо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОП АЛБИНОС

    4 0 Отговор
    ИНСТАЛИРАЙТЕ Я В
    ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА ☝

    Коментиран от #5

  • 2 само да попитам

    5 0 Отговор
    някой политик да сте виждали да ходи там?
  • 3 ГОСПОД БОГ

    1 3 Отговор
    АЗ НЕ СЪМ ВЛАГАЛ НИКОГА ЕДНА ОБЩА ДЕФИНИЦИЯ ЗА ЗАВИСИМОСТИ
    ТЕ СА С РАЗЛИЧНА ЕТИОЛОГИЯ
    ЧОВЕК Е СЪЗДАДЕН ПО МОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ И СИ ИМА НУЖДИ
    ДОКТОР ЦЕЦКА ВИ ЛЪЖЕ, НО ТЯ Е ВЕХТОЗАВЕТНА
    КАКВИ ЗАВИСИМОСТИ ,КАКВИ ПЕТ ЛЕВА?
  • 4 Мъдрият

    6 1 Отговор
    Чудотворни икони има много и в България!

    Хубаво е хората да се покланят и целуват чудотворните икони!

    Но не всеки се е излекувал(и ще се излекува) при допира си до тях. Изцелението се извършва според вярата на човека и още няколко фактора, като един от тях е това да бъде от полза и за душата на човека! Ако това условие не е налице - Бог няма да изцери човека!

    Коментиран от #6

  • 5 1111

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПОП АЛБИНОС":

    Насила хубост не става. Първо трябва да поискат да се отърват от пороците си.
  • 6 Гост666

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мъдрият":

    Вярвате в тези неща . Такова нещо няма до сега не съм чувал някой да е излекуван от такава,икона.
  • 7 Татра

    1 3 Отговор
    Характеристика голям смях чудотворна икона, хубав виц.