Last news in Fakti

28 Май, 2014 11:27 5 220 0

Таблетка „изтрива” лошите мисли

  • мисли-
  • изтриване-
  • таблетка

Ежедневието ни е напрегнато, отвсякъде ни „бомбардират” с лоши новини, задачите трябва да се изпълнят „за вчера”. Всичкият този стрес е гарниран с натрапчиви и непрестанни лоши мисли. А ако можехме да ги заличим ...? В скоро време това ще е напълно възможно. С една таблетка ще „изтриваме” лошите мисли.

Учените са открили, че препарат против множествена склероза, напълно е премахнал лошите спомени и усещания у мишки върху, които се правят тестовете.

Изследването на американски учени дава надежда, че в скоро време ще се появи лекарство, което буквално ще изкорени негативните последствия от различни травми, на които е подложен човек, ще помогне на пациентите да преодолеят различи фобии, ще отстрани наличието на алергии към дадени храни, както дори да разрешат сексуални проблеми.

Финголимод е препаратът, който в момента се използва за лечение на множествена склероза, но има и донякъде свойството да изтрива негативните мисли. „Препаратът се оказва благоприятно действие върху централната нервна система, която още не е достатъчно добре позната на учените”, признава доктор Шпигел. Вълшебната таблетка може да изкорени лошите спомени от травматични събития, случили се на човек в миналото. Има обаче етични проблеми, които съпровождат използването на бъдещата таблетка. Някои се съмняват, че препаратът може да изкорени само по себе си това, което ни прави хора, както и че има разрушителни психологически действия като ще лиши човек да преценява последствията от негативните му действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА