Last news in Fakti

19 Юни, 2014 11:02 4 961 3

Тежко болен иска евтаназия

  • тежко-
  • болен-
  • евтаназия-
  • радослав панайотов

Той е открил нелегален начин да си купи отровен медикамент, чрез който сам да сложи край на живота си

Тежко болен мъж настоява за евтаназия, защото е в тежест на близките си. Радослав Панайотов е опериран от доброкачествен тумор на мозъка, но остава прикован на легло.

"Това означава, че близките ми ще трябва да ме гледат и така накрая аз ще остана жив, а те ще си отидат", заяви пред TV7 Радослав.

Тъй като роднините му са категорично против евтаназията, той е открил нелегален начин да си купи отровен медикамент, чрез който сам да сложи край на живота си.

По думите му той ще получи лекарството чрез сложна схема, при която отровата ще влезе в опаковка на лекарство, което му е предписано.

"Най-вероятно става въпрос за измама. Ще му вземат парите и ще го излъжат", заявиха д-р Димитър Ленков - главен секретар на Българския лекарски съюз и акушер-гинеколог, адвокат Симеон Джамбазов и отец Георги Гелеменов. Тримата са категорични, че са против евтаназията.

Според отец Гелеменов църквата забранява подобен род действия, тъй като човек винаги трябва да се надява на чудо.

Склоняването към самоубийство е престъпление и се наказва със затвор.

Проблемът е, че у нас няма специализирани заведения, където такива болни да бъдат обгрижвани, както се прави в други страни, заяви д-р Ленков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dr.greentooth dr.greentooth

    0 1 Отговор
    луда държава е българия .по света отдавна лекуват РАК с масло от марихуана. има много клипове на излекували се в www.youtube.com
    търсете HEMP OIL CURE. Лекува всякакъв вид рак и тумори

    https://www.youtube.com/watch?v=r4lsvHMkWFg

    това е клипът който ми промени виждането за лечебните свойства на марихуаната

  • 2 Alex Jermova

    2 1 Отговор
    Абе какви са тия новини бе? Или е измама, или този сайт напълно е превъртял за сензации. Как може човек, който смята да се самоубива, да дава подобна информация в интернет, че и подробности как ще се случи. А за евтаназията... абсолютно човешко право е да избере дали да умре или не. Това не е самоубийство, а избавление от мъките и унижението. Какво чудо, какви 5 лева в този случай, човека е паднал ужасно много духом, може да се опита да се справи, но ако не успее и продължава да агонизира е отвратително някой, който не се е изправял пред подобно нещо да решава вместо тебе. Значи егати парадоксите.. могат други да избират дали да умрем или да живеем, убивайки ни за жълти стотинки, но когато човек иска да си иде в мир...не може. Църквата да вземе да помага на хората! А не само да се изказва за гей парадите и за личния избор на хората. Или има полза от нея или не! Отдавна й е минало времето когато е имала думата. Който вярва, той не се нуждае от глупавите църковни канони и правила. За близките на болния..те също имат право на глас, но в крайна сметка човека страда. Аз се надявам на чудото , дано укрепне състоянието му и да се изправи на крака. В крайна сметка ще се помоля да ми е на него добре, каквото и да се слчува. Ужасно тежка житейска ситуация. Според мен не е коректно такива теми да лъсват в медиите.
  • 3 мария спасова

    1 0 Отговор
    То България изобщо държава ли е?Аз си мисля,че е опитен полигон на Евросъюза!