5 Октомври, 2014 10:17 1 461 0

Харалан Александров: Страхът е превзел умовете и на политиците

  • харалан александров-
  • страхът-
  • превзел-
  • умовете-
  • политиците
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По думите на социалния антрополог Харалан Александров кампанията се е изнесла в периферията на страната.

„Хората са толкова уплашени, притеснени, зависими и бедни, че самата поява на човек от екрана ги радва, което е още едно доказателство за това колко трудно е станало и колко опасно е да бъдеш политик. Изглежда много голям рискът да излезеш пред голяма аудитория, която има информирани въпроси”, добави Харалан Александров в студиото на „Събуди се”.

Според него страхът е превзел умовете и на политиците.

„Те по-малко плашат хората, може би защото те самите са доста уплашени. Има едно изместване към степента на уплашеност. Нещо подобно се опитва да каже и Бойко Борисов – че не са достатъчно уплашени и това е част от неговата стратегия. Повечето политици сякаш за първи път се опитват да се сдържат да не нахлуят по най-циничен начин в територията на страховете. И това е така, защото те не могат да управляват въртешните си страхове”, заяви още Харалан Александров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА