15 Април, 2019 19:00 3 728 27

Харалане, на тъпана ли да вярваме, или на оная си работа

  • харалан александров-
  • апартамент

Разгеле, Харалане, изплю камъчето. Олекна и на нас

Харалане, на тъпана ли да вярваме, или на оная си работа - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Социалният антрополог Харалан Александров май е пуснат от една седмица по медиите, за да разминирва политическото поле. Ако това е така, задачата не е никак лека, особено като се има предвид, че със скандала „АпартаментГейт“ народът бе натиснат директно по мазола от безочливи политици.

От една седмица експертът по поведение на хората ни атакува от екрана, наричайки ни „завистливо племе, което знае да търка талончета“. Преглътнахме го веднъж, точно защото не сме диваци, за каквито ни мисли. Изявата му в четвъртък по БТВ, обаче преля чашата на търпението. Първо Харалан не каза нищо по-различно за скандала с имотите, но се направи на тънък познавач на българите: „Това няма никакво отношение към конкретната вина, няма отношение към закон, има отношение към тази циркулираща в обществото комбинация от завист, лошотия, омраза, която е като в ускорител на елементарни частици“.

Изводът на учения поставя под въпрос къде точно ходи, за да прави своите наблюдения и да „фабрикува“ тези „научни“ изводи . При нас и при близките ни не е идвал да пита, със сигурност. Май броди само в някакъв свой кръг.

Александров, обаче бе извадил жилото: „Оставките са със статут на ритуално жертвопринушение. Когато племето е сърдито, то има нужда някой да бъде пожертван. Казвам племето, защото нашият начин да се справяме с конфликтите на живота са племенни. За това сме на това дережде“.

Да питаме тогава специалистът по поведение, защо при най-малкото съмнение за погазване на морала в цивилизованите европейски страни и отвъд океана хвърчат оставки и то без много подканяне и обяснения? Ако слушаме Харалан, излиза, че и на Запад живеят завистливи племена, мамка му!

Добре, че експертът отрони и следващите думи, за да разберем , че „всяка крушка си има и опашка“. Та рече той: „И някой трябва да бъде пожертван. Борисов, който работи вожд на нашто племе, според мен доста успешно, прави това, което се очаква от него“. Разгеле, Харалане, изплю камъчето. Олекна и на нас. Вече по-спокойно следим мисълта ти: „Преди /ускорителят/ удряше по известни хора в спорта, лошотията, мисля, че удряше и по хора от медиите, мисля, че Слави Трифонов беше обект на такава кампания, ако се не лъжа. Сега удря политиците, а утре най-вероятно ще са магистратите. Рано или късно ще съсипе всичко. Това е много разрушителен процес", предупреди той. Само че от Слави до Цецо има Балкан разлика. Последният държи лостовете, с които да влияе върху управлението на страната, определя развитието и бъдещето ѝ. И не на последно място решава какво ще се случи с обществения ресурс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Див селянин

    96 7 Отговор
    Аз съм социален травеститолог, мисля, че Харалан е нечия подлога, която се изказва като попечителят си и този попечител е един юнак от с. Банкя. Харалампи, на народът му писна от празнодумци, които лъскат имиджа на тиквопитеците. Капиш?

    Коментиран от #11

  • 2 Дон Тони

    10 65 Отговор
    ХАРАЛАН АЛЕКСАНДРОВ, ВЪПРЕКИ НЕ ДОТОЛКОВА "ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ" СИ ВИД Е ОТЛИЧЕН ПОЗНАВАЧ НА НАРОДО ПСИХОЛОГИЯТА И БЪЛГАРСКОТО ПЛЕМЕ . . . ЧЕСТО КАТО ГОГЛЕДАМ СИ КАЗВАМ " Я ДА ЧУЯ СА ТОА КЕЛЕШ . . . " НО ВИНАГИ МЕ ИЗНЕНАДВА, ПРОСТО Е НАЙ-ДОБРИЯТ ОТ ПОЛИТ-АНАЛИЗАТОРИТЕ И СОЦИОЛОЗИТЕ. И В СЛУЧАЯ ЦИТИРАНИТЕ МУ КОМЕНТАРИ СА БРИЛЯНТНО ОБЕКТИВНИ. НЯМА ПАРТИЯ В ЕВРОПА КОЯТО ДА Е УВОЛНИЛА ЧЛЕНОВЕ ЗАЩОТО СА КУПИЛИ ЕВТИНИ АПАРТАМЕНТИ, ДРУГ ВЪПРОС Е "КАЧЕСТВОТО" НА УВОЛНЕНИТЕ . . .БОРИСОВ САМ СИ ОБЕЗКЪРВИ ПАРТИЯТА И ТЯ ВЕЧЕ Е ЕДНО НИЩО

    Коментиран от #14

  • 3 Фактолог

    57 4 Отговор
    ...До Харалан и обратно...
    Харалан вече е обучен да говори практично. Срещнах го веднъж в парка. Стои между две пътеки и не знае по коя да тръгне. С думите умее, но в пътя никак го няма. Постоя, постоя, после се обърна и върна там, от където е тръгнал. Дано намери Харалан.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Стамат

    73 5 Отговор
    И от луната се вижда че Харалан е на хранилката на Гроб. Този е продал и майка си за да топне зурла в коритото.
  • 6 СоцБоц

    40 2 Отговор
    Мечтайте си пак да постигнем справедливоста и междучовешките отношения по времето на Соца,не останаха нормални хора, вече крадльовците са по медиите и ние трябва да им вярваме на лъжите.Хората които се оправят с парите са обхванати от апатия и не ги интересува нищо и никой освен как да имат кеш и да си купят поредната вещ, а останалите са в мизерията на дъното. Само Китайския модел на комунизъм ще върне вярата на честните и отрудени хора!!! Слава на БКП, единственната партия която мислеше за Народа!

    Коментиран от #9, #16

  • 7 Електрошок

    30 3 Отговор
    "Факти"-няма ли начин,когато му давате снимката на тоа и на оня-Ципов,да предупреждавате.Все пак има хора с високо кръвно!
  • 8 име

    24 2 Отговор
    със същите думи можем да определим и бабикян. като то слушам се питам тоя на кой свят живее сега и през последните 30 години!?
  • 9 Точно

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "СоцБоц":

    БКП я ликвидираха комунистите!
  • 10 Африканец

    12 29 Отговор
    Не виждам какво се обиждате- факт е ,че българите са мързеливи, завистливи и крадливи.Най-силно си личи по политическата класа,която е извадка от населението. Прав е човека.
  • 11 Нормален гражданин

    9 23 Отговор

    До коментар #1 от "Див селянин":

    Колко ти плаща ГОСПОЖА ЛЪЖА ВАРВАРИНО ?
  • 12 Batushka

    32 6 Отговор
    Харалан обича да яде гербераски кюфтета....чудно ми е към коя точно част на българската фауна принадлежи?Конформиска мисирка?

    Коментиран от #23

  • 13 боярышник

    7 23 Отговор
    Много елементарни МУРЗИЛКИ има в тоя сайт.Не разбрахте ли,че комунистите и "бсп"(брутално скъсан презерватив)са враг на демокрацията.
  • 14 Какви евтини апартаменти бе,

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дон Тони":

    Умник? Апартаментите са от скъпи по-скъпи, само, че са купени с крадени пари и рушвети на фалшиво ниски цени, за да бъдат мръсните парк изпрани!!! Я, сега умнико, виж в Наказателния кодекс колко престъпления са това!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Boxer

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "СоцБоц":

    Чернобил! БКП мислеше само за БКП!
  • 17 Ломски

    14 2 Отговор
    Тоя същия твърди, че нямало османско робство.
  • 18 Бате Люси

    11 2 Отговор
    Този е за Карлуково
  • 19 Бате Люси

    9 1 Отговор
    Този е за Карлуково
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 11666

    12 2 Отговор
    Тоя никаквец ,не е ли ЕВНУХ????Като "Лидера "МУ???????
  • 22 Илия

    12 2 Отговор
    ШАРЛАТАН Александров му е името. Не го бъркайте друг път.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ИВАН

    5 1 Отговор
    Изчадие адово, откъде ли изпълзяло, но ще му се стъжни, споко
  • 25 Един

    8 1 Отговор
    Винаги съм се чудил : кой плаща на "социолог" и за какво?!
  • 26 четете учете знайте истината

    2 6 Отговор
    Робството е било в Русия Крепосничеството Царят Александър втори премахва робството и от там му идва прозвището Освободителя а не че ни е освобождавал от Турция която не е съществувала по това време
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.