3 Февруари, 2015 11:00 2 850 3

Ваньо Танов получи "Златен скункс"

  • ваньо танов-
  • златен скункс-
  • митници

Причината е, че няколко дни, след като Танов награди шефа на митницата в Свиленград Тодор Караиванов, Караиванов беше арестуван заради корупция

Ваньо Танов получи "Златен скункс" - 1
Снимка: Господари на ефира
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов получи "Златен скункс" от предаването „Господари на ефира”. Причината е, че няколко дни, след като награди шефа на митницата в Свиленград Тодор Караиванов, той беше арестуван заради корупция.

"Тази година организираме номинации за „Златен скункс” за 2014 г. Хората ще могат да гласуват на нашия сайт. На 9 февруари ще обявим повече подробности, а от следващия ден ще може да се гласува. Някои от номинираните са Христо Бисеров, Цветан Цветанов, Николай Бареков и други. Има номинации и за „Бяла лястовица” на 2014-а”, разказа по Нова телевизия репортерът на „Господари на ефира” Боби Ваклинов.

Ето и какво точно каза Ваньо Танов при приемането на „Златния скункс“:

"Боби Ваклинов: Хайде г-н Танов, от кога Ви чакам. Сещате ли се защо съм тук?

Ваньо Танов: Вие ще ми кажете.

Този „Златен скункс“ е за Вас, за това че три дни след като наградихте шефът на свиленградската митница Тодор Караиванов, той беше арестуван за корупция. Защо се случи така г-н Танев? Заповядайте този „Златен скункс“. Толкова подкупи намериха в него, чак и оказал съпротива наглеца. Колко, 12 хил. евро в кабинета му, 6 хил. лв. във вкъщи, в него за половин час 600 лв. и 600 евро?

Аз все още не съм убеден, че точно така стоят нещата.

Искате да кажете, че Тодор Караиванов е невинен?

Не искам да кажа такова нещо. Има си органи които трябва да го докажат. На Тодор Караиванов през 2012г. аз съм му дал най-ниската оценка.

А сега му дадохте награда. Хванали го с толкова пари, пък той награден.

Разработил е три системи, които дават изключително добър резултата.

Слава богу, че и системите на ДАНС дават добър резултат и го хванаха.

Добре. Предложението, което е направено, директорът подписва една обща заповед за наградите, но те се обсъждат на директорски съвет, където участват всички директори на дирекции.

Може да дадете на останалата част на директорския съвет да погали скункса.

Да, аз ще го задържа.

Тодор Караиванов Ваш човек си е?

Аз нямам мои и твои хора в Агенция „Митници“. През 2015 г. резултатите са четири пъти повече, задържаните количества на Капитан Андреево.

Ама Вие много си го браните този Караиванов. Наистина е Ваш човек сигурно?

Ние не го браним. Казвам обективни факти. За мен той беше мек ...

Мек?

Точно така. Не е настоятелен да проведе реформата, която е необходима в Свиленград, защото там положението е изключително тежко от гледна точка на корупцията. То е тежко във всички...

Уж сте доволен от него, сега пък казвате, че е мек...

Има оценими показатели и показатели, които не може да оцениш.

Хайде сега да намерите някой твърд.

Ще трябва да проведа конкурс. Вие може ли да гарантирате...

За кое?

...на 100 % за най-близкият си приятел?

За нищо. На никой доверие. Доверие имам само на скункса.

Добре. Аз съм много мнителен човек и аз нямам доверие.

По това си приличаме с Вас.

Добре.

Като сте давали наградата на г-н Караиванов, те вече са били приготвени белезниците за него, а вие като бивш шеф на ГДБОБ г-н Танов, нямаше ли кой да Ви вдигне един телефон и да Ви каже, че му готвят това нещо, да не се резелите по този начин, с тази награда?

Между другото, когато му връчвах наградата тогава видях, че той е в списъка за награди. Отново вкарвам промени в закона за митниците, където искам на всяко ново назначаване и преназначаване да се явяват на такъв тест за интегритет, за лоялност, защото и средата оказва влияние. То може да е било много честно момчето или момичето, когато е постъпило, но когато отиде в такава среда...

Като се е събрало с другите митничари се е развалило.

По вероятно е те да окажат влияние върху този млад човек.

Естествено, не той върху тях. Хайде дано повече лоялни, че тази митница в Свиленград, тя златна мина. Аз имам чувството, че роботи да сложат, те ще се корумпират после в последствие.

Така е.

Дайте да Ви стисна ръката. Казахте го чистосърдечно.

Аз през цялото време съм водил битки, но те не винаги са успешни.

Как може по-генерално да се реши този проблем, г-н Танов?

Това не се отнася само за митниците, това се отнася за много държавни администрации.

Всички знаем, че митничарите тънат в разкош, живеят и строят палати и това няма нищо общо с реалните им доходи. От къде да започнем въобще?

От съдебната система. Защото знаете, аз съм отстранил много служители от работа и за съжаление като се върнах ги видях всичките, че са обратно назначени.

Еми пак ще ги отстраните. Почвайте пак да отстранявате гнилите ябълки в митницата.

Да, но това отстраняване струва 1 800 000 хил.

Ето, този „Златен скункс“ е за това, да е на видно място в кабинета и да си имате едно на ум за напред, кого назначавате на ръководни постове в митниците и на кого давате награди.

Разчитал съм на моя предишен опит. Затова може би съм недоволен от себе си и го приемам този скункс."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Вече се излагат с този Скункс. Не разбраха ли че никой ДЕБИЛ не го интересува награда за безочливост. Ако му бяха дали пари, щеше да се зарадва.

    Коментиран от #2

  • 2 999

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Да не минават през границата та да му дават пари.Всяка партия си има Ваньо Танов и като дойде на власт го слага на касата в дадена структура. Така е с горското,митници,Евро фондове и каквото се сетите.Българския политик отива в политиката за да краде и богатее и изобщо не му пука за народа. Погледнете че в парламента ходят с костюми за по 7-8 хиляди лева пенсията на един учител за близо 3 години.След като сравняват държавата с едно семейство и дават примери с постни пици за що те се возят в мерцедеси правят ремонти в парламента за милиони и газят килими за стотици евро защото докато има балъци ще има и тарикати.
  • 3 Монго

    0 0 Отговор
    Този е спрял интелектуалното си развитие още на три години...