Last news in Fakti

5 Февруари, 2015 11:19 1 662 0

Митническият шеф остава в ареста окончателно

  • тодор караиванов-
  • митническият шеф-
  • остава-
  • ареста-
  • ваньо танов

Пловдивският апелативен съд потвърди взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Тодор Караиванов, бивш шеф на Митница-Свиленград, който бе заловен с подкуп. Делото бе гледано при закрити врати заради СРС-та.

Срещу него е повдигнато обвинение по чл.302 ал.1 от НК, затова че в периода от 13.01.2015 г. – 28.01.2015 г. в Свиленград при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – и.д. Началник на Митница Свиленград, е приел от различни лица парични суми общо в размер на 2 773 лв., които не му се следват, за да не извърши действия по служба.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Адвокатката на обвиняемия, Гергана Георгиева, заяви пред журналисти, че не знае парите, намерени в джобовете на клиента й, да са били белязани. Самият той е отказал да дава обяснение и на излизане от залата не коментира нищо пред очакващите го медии. На влизане само лаконично заяви, че това е постановка. „Жертва съм на икономически оператори и митнически служители, свързани с Митница Свиленград“, каза той.

Днес на посещение в Митница - Свиленград е директорът на Агенция Митници Ваньо Танов.
     


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА