Last news in Fakti

4 Септември, 2015 10:09, обновена 4 Септември, 2015 10:41 24 895 35

Баси бабите, баси кмето

  • баси-
  • бабите-
  • кмето-
  • галиче-
  • милен ганев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Чудна гледка предстои на плажа в Златни пясъци. 250 крепостни дедовци и баби, собственост на възможния само у нас Ценко Чоков, заминават безплатно на кметско море. Около автобусите в Галиче сега пърхат репортерки, местните величаят кмето и всички заедно доизвайват легендарния му образ.

Страната на неограничените възможности е нашата България. Къде е възможно по-рязко кариерно израстване, ако не тук? Не разбирам, защо младите напускат България?! Та премиер е бодигардът на един от предишните премиери! Значи има надежда за всеки. Дори изяждането на политическия опонент, разпространено в централна Африка, е по-обяснимо от случващото се у нас. Един от предишните наши премиери всъщност беше цар, но не прецени, че ние вече си имахме цар Киро. Кметското море е само един дребен щрих към тоталния разпад на държавата на буфосинхронистите.

25 години "не ми дреме", 25 години "балсъмго", 25 години "тиририрам -ти-ри-рам-ти-ри-рам...".
Айде, убав петък на сите.
На бабите от Галиче - лека и безаварийна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Избирател

    4 0 Отговор
    Хайде сега иди кажи че купува гласове.Просто човека си ги води на море и ако някой смей да не гласува за него ЖАЛНА МУ МАЙКА
  • 2 бера боковите мантнели

    3 0 Отговор
    е, явно в мутроландия, бълхария, чалгария, м..лия, бойколандия, гейландия е възможно подобно нещо:) като цяло постъпката на "кмета" кърти:) готина постъпка, но на фона на престъпните му действия не е мно' куул:) и избледнява:) 'що така се оставихме да ни ръководят тъпчейки ни такива тикви?! копи&пейст ето го и вица:
    Доматът, картофът, бобът и тиквата решили да станат членове на БСП.
    Отишли на изпит. Преди да влязат Доматът казал, че сигурно ще го приемат, защото е червен. Картофът казал, че и неговото приемане е сигурно, защото бил дефицитен. Бобът казал, че бил национално ястие и работата му е сигурна. Само Тиквата нищо не казвала. Дошъл им редът и влязъл Доматът. След малко излязъл и другите го попитали:
    - Какво стана, защо си оклюмал?
    - Да им ... Не ме приеха. Казаха, че преди да стана червен съм бил "зелен".
    Влязъл Картофът и той излязъл оклюмал след малко:
    - Да им ... и мен не ме приеха. Казаха, че съм имал чужд произход.
    След това влиза Бобът и той излиза в същия вид:
    - Да им ... Не ме приеха, казаха, че съм "изпускал тайни".
    Накрая влиза Тиквата и излиза след малко радостна. Другите я попитали :
    - Какво стана, да не би да те приеха?
    - Приеха ме! Казаха: една "тиква" повече или по-малко в Партията все тая и ме приеха...

    ... само дето вица се отнася за всички наши партии:) все тиквоци и кратунковци там:)
  • 3 spasov

    5 0 Отговор
    Плюем политиците и ги наричаме тикви и прочие,но не сме ли ние тиквите и други зеленчуци,че допускаме 25г. да се е.авът и гаврят с нас по всевъзможни начини и постоянно да ни се повтаря ,че сме много добре и сме даже по-добре от Гърците :D :D :D.Опомнете се хора,ние сме глупаците ,не те!
  • 4 Мангалян

    0 1 Отговор
    Евалата,една хубава и свежа статия!
  • 5 lock

    3 0 Отговор
    това е живота. мутрите ги създават хората около тях с действие или бездействие. на който не му харесва, да действа, а не да се оплаква.
  • 6 777

    1 0 Отговор
    И дано нема мъртво вълнение..............
  • 7 ksjhshhd

    0 1 Отговор
    dano da ima
  • 8 рапунцел

    1 0 Отговор
    Е това е , е..то си е е..не. Може да ни боли докат сме отпред, ма нали все пак има кой да ни обърне внимание и да ни шляпне по дупето от време на време. И те така , керванът си върви гладко и безаварийно като по вазелин. Да ни е убав и петъко, и сите дни занапред.
  • 9 Бл Благов

    4 0 Отговор
    Остава Бат Бойко да заведе всички баби в Бг-то на море и сезонът ще е шест!Цяла година мъка и един ,два дена радост ,кво по-хубаво!Да живе Бг-то!
  • 10 Стар Българин

    2 0 Отговор
    По-зле сме и от робите, защото ние сме си по собствено желание нечии роби. Колко трябва да си прост, че да те купят с една евтина почивка в края на сезона в мръсните води на Златни Пясъци?! Само ревем, но когато ни предложат изсъхнала коричка от мухлясал хляб, клякаме и накланяме глава пред господаря от благодарност за "хубавата" вечеря. Сами си правим и поддържаме лошото си положение! Абе, ние сме мазохисти и това ни харесва..

    Коментиран от #12

  • 11 сик1

    4 0 Отговор
    Много посредствена, елементарна и манипулативна статия!
    Значи обръщаме внимание на мутрата Чоко, а на другите мутри, НЕ?!
    Що така бе Ганев?
    Единствения грях на тази мутра от 90-те години е, че си е останал там в 90 -те по отношение на стила на обличане и изразяване. Чоко явно има носталгия по старите времена и не си е свалил ланците и черните очила, НО повечето мутри си ги свалиха и облякоха костюми, вече са в Паралмента, в комисии, в офиси, във фирми и въртят/перат милиарди!
    Ама дай да се хванем за Чоко, щото той е най лесен, щото е селска мутра, на всичкото отгоре "земеделски производител"!!!!!?
    А, запитали ли сте се, защо е земеделец? Как една мутра ще стане земеделец, защо?
    Отговора е, че всеки лев в тази територия се контролира от едни хора, а мутрите са техни подчинени. Всички пари, които отиват в земеделието минават през мутрите, които обикновено имитират някаква дейност, колкото да има нещо. Далаверата е, че европейските субсидии са в повече отколкото е неодходимо и за мутрите остава печалба, която никак не е малка, само и само да имат някаква земя и вече са на далавера.
    За това, колкото и милиарди да се наливат в селското стопанство ще продължаваме да внасяме домати и краставици от Гърция и Турция.
    В България от 90 -те насам, единственото нещо, което се е променило е, че мутрите облякоха костюми, тва е разликата.
    Чоко води бабите и дядовците на море, а партиите разкарваха ли циганите с автобуси, плащаха ли им, кебапчета раздаваха ли, бира, даваха....?!
    Е, сега разбрахте ли, защо Чоко е най малкият проблем на тази територия?
  • 12 сик1

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стар Българин":

    Братле, какво могат да направят бабите освен да се "отдадат на изкушението", което им предлага великият кмет.
    То дори и млад да си, като видиш таз мутра с 2 кила злато на врата, с черните очила, с два пищова в гащите, с огромен черен джип, брадясал, с черните дрехи, доста ще се позамислиш преди да му откажеш "изгодното предложение".
    Нали после ще дойде до вас и ще прави каквото си поиска, със семейството ти и с твоето имущество!?
    Недей да разчиташ на Съда, защото за тия Съд НЯМА!

    Коментиран от #13, #33

  • 13 Стар Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "сик1":

    Така е, защото не сме единни. Например аз или ти ще се опълчим на подобен тип и ще стане това, което си написал. Но, ако всички му скочат, тогава няма да е толкова силен. Можем да си поправим грешките, само и единствено когато сме единни и се подкрепяме взаимно. Живея в един от големите градове, случайно един ден не ми издържаха нервите от заплахите на подобен екземпляр, возещ се в лимузина с мутра под ръка, подробностите за случката са излишни. Какво стана.. Оня ме заплашва, аз не му се давам, а другите цивилни(така да се изразя) около мен вместо да ме подкрепят гледаха сеир на чужд гръб, още малко и семки щяха да чоплят, нищо че защитавам и техните интереси.

    Коментиран от #14

  • 14 сик1

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Стар Българин":

    Сега ще ти разкажа една история:
    Имам приятели германци, с които бяхме заедно на почивка на морето. След, като им обясних положението в България, естествено те на са слепи и видяха доста неща, единият германец ми каза:
    "Защо не ги избиете? Ние в Германия, ако беше така, до сега да сме се вдигнали!"
    Направо паднах. Не съм очаквал такъв въпрос и това от най - цивлизованата и богата нация в Европа и Света.
    След, като се позамислих върху думите му разбрах, защо държавата им е кукличка и законите там се спазват от всички, както и никой не си позволява да тормози, малтретира и експлоатира другите.
    Само, че германците са горд народ със самочувствие и са готови да дадат всичко за родината и децата си.
    Наистина, никой не може да се базика с тях и са го доказали през вековете.
    Целият проблем на нацията ни е, че премахнаха патриотичното чувство и го замениха с фалшив национализъм и нихилизъм. Унищожиха ни отвътре, психологически и сега ни експлоатират физически.

    Коментиран от #15

  • 15 Стар Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "сик1":

    Много правилно!
  • 16 гост

    2 0 Отговор
    ценко селскио мафиот.
  • 17 млад българин

    2 1 Отговор
    само че в това село няма насилвани баби и крадците са на стълба за наказание.а се е откраднало нещо и не се върне навреме кмета се намесва и всичко си идва по местата.Кмета а не полицията.
  • 18 даве

    1 0 Отговор
    Другите скрънзи дават по кебапчеее ей! Местя се там, че и аз искам да го видя туй море!
  • 19 бай Иван

    1 1 Отговор
    Сега плажа , ще заприлича на старчески дом!
  • 20 Попа

    1 0 Отговор
    бабите спят ли спокойно, видяха ли морето, това е, колко пенсионери не смеят да заспят, къде е държавата, колко се бръкна от джоба да заведе толкова народ на почивка, дай боже всекимум такъв кмет, оня доказано невинния б...к Софиянски, където разпродаде де що може без пари, ако беше като тоя, трябваше да заведе половин София на Хавайте но това го забравихте
  • 21 миро

    1 0 Отговор
    Браво на кмета,крупен земеделец е има финансова възможност,ще прави каквото си иска парите са си негови,поне прави нещо а не нищо
  • 22 разбирача

    1 0 Отговор
    боли ме шмиргела.. браво чоко!
  • 23 галиче

    0 1 Отговор
    не само тои да връзва за дирека пред кметството кои то краде ама и него трябва да вържат щого хорица е ощетил и синъмо на 17 кара пиян без книжка много е добър чоко
  • 24 jambazina

    0 0 Отговор
    Г-н Ганев, за Ваше сведение с. Галиче не се намира около София, респективно там не наричат кмета "кмето". Наричайки ги крепостни и собственост на някой Вие обиждате тези хора. Това че най-възрастните пенсионери у нас са много бедни и не могат да си позволят почивка на собствени разноски не е проблем причинен от човека с ланците.
  • 25

    1 0 Отговор
    Няма такава държава, няма такъв заспал народ все едно някои го е омагьосал. Имаме славна история, но наистина е само история минала и заминала и вече нищо няма от тази история......
  • 26 Ba7 Rambo

    1 0 Отговор
    Всъщност и аз не разбирам къде е проблемът - защо като се дават по 50 лева на "ромите" не е проблем. Навсякъде в цивилизования свят партията защитава интересите на своя електорат - само тук партиите защитават своите и на ромите интересите. Щом може да плаща почивки кметът, нека се възползват хората - надали ще им се отвори възможност да отидат на свои разноски до края на живота им. А останалите ревльовци - засрамете се! Всеки има право на 3 дни щастие. Червата на политиците не са по-дълги от на другите хора...
  • 27 аааааа

    0 0 Отговор
    СЕПЕР Е ТОЗИ ЕИТАКИВА ТРЯБВА ДА СА ВСИЧКИ КМЕТОВИ
  • 28 ПОЛИЦАИ

    0 0 Отговор
    ТОЗИ Е ТОЧЕН БРАВО
  • 29 дедовци

    0 0 Отговор
    класуваме всички за него обичаме го
  • 30 ЦЕНТРАЛА

    0 0 Отговор
    УНИКАЛЕН КМЕТ ПОЗДРАВИ ВСИЧКИ ТЕ ХАРЕСВАТ ПОДКРЕПА
  • 31 ДАВАИ СМЕЛО

    0 0 Отговор
    СУПЕР КМЕТО ПРОДАЛЖАВАИ
  • 32 супер

    1 0 Отговор
    Хайде всички да се местим да живеем там. Веднъж на 4 години ще ходим безплатно на море. АААА и да не забравят другарите от парламента следващите избори да не вземат да ги направят март че не ми се ходи на ски, пък и гласоподавателите може да си изпочупят краката. Браво Кмете! Това е Държава! Това е управление, само така!
  • 33 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "сик1":

    Две кила злато, два пистолета ,евро субсидии и въобще човек се замисля " къде е селото " . Особено преди падеж в банка.
  • 34 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    северозападна българия прилича на русия най-много,като манталитет и съответно като екстри!такъв в родопите или пиринско няма как да стане кмет!
  • 35 тянко

    0 0 Отговор
    като чета как някои му се радват и го хвалят тоз простак и ми става ясно защо сме на това дередже като държава
    проблема е в чипа???
    какво да очакваш от сбъркан човешки материал???