Last news in Fakti

6 Септември, 2015 10:00 2 482 0

Сиамски близнаци кандидат-кметове

  • сиамски-
  • близнаци-
  • кандидат-кметове
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изборната лудост вече залива измъчената ни държавица като безстопанствен язовир. След като научихме, че село Сладкодум, с двама жители - бивши съпрузи, ще си избира кмет, долетя новината за още по-покъртителен случай. Сиамските близнаци Пейзаж и Гнездьо Делиминкови се кандидатират за кметове на кюстендилското село Жабокрът, издигнати от различни политически сили. Пейзаж - от коалиция "Смело за наше село", а Гнездьо - от анархо-земеделския блок "Ами сега?!".

Неразделните братя по разбираеми причини щат не щат присъстват  на събранията на политическите си опоненти със статут на безмълвни гости. Неканеният политически враг изчаквал края на събранието с тапи в ушите и превръзка на очите, съблюдавайки кротост и послушание. Не липсвали и притеснителни случаи. Активист на шивачо-пчеларския алианс "Шило и жило" опитал да раздели с флекс близнаците, но бил възпрян по категоричен начин от трезвомислещи анархо-земеделци.

Ще следим с интерес предизборната кампания в Жабокрът, като ще бъдете осведомявани за всяка по-значима проява. 

С наближаване на същинската част от предизборната кампания нарастват и поводите за отправяне на лични нападки, заплахи, обиди и прочее нелицеприятни вербални попълзновения към ближния.

В тази връзка, в конферентната зала на районната потребителна кооперация в село Обидим се проведе Кръгла маса по проблемите на предизборната етика. В нея взеха участие представители на парламентарно представените сили, психолози, социални антрополози и юристи. На срещата, протекла в конструктивен дух, бяха обсъдени, изяснени и посочени разликите между „уронване на престижа“ и „подронване на авторитета“.

Проф. Февруари Алтъбашев от Института за обследване на обидата и огорчението /ИООО/ обобщи: „Хората масово и неправилно смесват двете понятия. Уронването на престижа е процес, който протича странично, докато подронването на авторитета става вертикално – от долу нагоре“.

Краят на Кръглата маса бе ознаменуван с тържествена заря, съчетана с раздаване на годишната рента на член-кооператорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА