Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 15:43 4 177 3

Кой се страхува от Сашо Диков?

  • сашо диков-
  • взрив

Взривен бе автомобилът на Сашо Диков, един от най-убедените критици на правителството. Кой и защо допусна това престъпление? И не е ли този опит за саморазправа с Диков чисто и просто обикновен фашизъм? - пита Еми Барух от „Дойче веле“

Кой се страхува от Сашо Диков? - 1
Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Реакцията на журналистическата общност в България след този позорен опит за саморазправа с един от най-отявлените критици на управлението на Борисов ще се превърне в тест за нравствена състоятелност на съсловието. Същото съсловие, което се остави да бъде атрофирано, бездарно унижено от разпасания парад на медийните магнати, сведено до бутафорна имитация на интелектуална мощ.

Мълчанието на агнетата

Кога и как се стигна до тук, кой и защо го допусна - това са част от въпросите, които недостойно биват подминавани и от членовете на Комисията за защита на конкуренцията, и от Управителния съвет на Съюза на журналистите в България, и от членовете на Съвета за електронни медии - този “независим специализиран орган”, в чийто устав е записано, че се ръководи “от интересите на обществото, като защитава свободата и плурализма на словото и информацията и независимостта на радио- и телевизионните оператори”...

В ловкия брътвеж на техните говорители бълбука висока доза чиновническо покорство и именно това представлява подмяна на мисията им и на смисъла от съществуването им.

Лутанията на България

В предизборна България дефицитът на свобода и плурализъм на словото е стигнал до опасни стойности, напомнящи добре познатите характеристики на едноличните режими. А опитът за саморазправа със Сашо Диков е чисто и просто обикновен фашизъм.

Атентатът, който най-вероятно ще остане неразкрит, е поредното посегателство срещу свободното слово в една страна, която се лута между безпътицата на “елита”, лицемерието на политическата класа и затихващата надежда за изход.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    0 0 Отговор
    Аре бе, няма невинен шеф на телевизия.Всички са едни душички, независими, свободолюбиви и хич не слушкат собствениците на телевизиите...Самия Диков си завъртя 100 пъти гъза по вятъра и цялата му телевизия е едно долнопробно жълто издание, само че политическо.Понякога човек като закъса с рейтинга какво ли няма да измисли...Ако не си е гръмнал сам трошката, ръка трябва да целува на атентатора...Хората го бяха забравили, че съществува...А сега - на първа страница на всеки вестник.Наистина ли има хора, които си мислят, че има някой който ще иска да убие това заекващо и сричащо плямпало, освен ако не е за някой дълг...
  • 2 бай ганьо

    0 0 Отговор
    Стопроцента съм сигурен че сам си е взривил бракмата.За да си вдигне рейтинга.
  • 3 mat

    0 0 Отговор
    Не другарко Барух,не е фашизъм. Ционизъм е.