Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 08:19 1 070 0

Сашо Диков: Не съм получавал заплахи

  • сашо диков-
  • взрив

Не съм получавал никакви заплахи. Това заяви за БНТ журналистът Сашо Диков, чийто служебен автомобил беше взривен късно снощи.

Сашо Диков няма обяснение за причините за атентата срещу него. Според него една от версиите е свързана с идването на "европейските босове" в България, другата – сплашване. "Ноq от никъде няма никакви индикация кой за какво да ме плаши. Не го свързвам с нищо, не съм готвил някаква сензация", заяви той. Диков не смята да иска охрана.

"Нямам никаква представа как стана взрива. В 22.00 ч. се чу адски гръм и автомобилът вече го нямаше на практика. Доколкото знам някъде около килограм тротилов еквивалент, но не съм специалист, за да навлизам в такива подробности", каза той, разказвайки за това как е станала експлозията. Диков беше сигурен, че ако в момента на взрива там е имало случайно преминаващи хора, те са щели да пострадат.

Според него ситуацията е "тъпа", защото никой не е открил бомбата поставена в началото на годината срещу вестник "Галерия". Ако отговорните органи са открили тогава извършителя, най-вероятно сега е нямало да се стигне до тази експлозия, смята Диков.

Той призова всички хора да гласуват, защото това са най-важните избори от 21 години насам. "Стига толкова далавераджии", категоричен е журналистът.

 

В ефира на бТВ Сашо Диков посочи,че заедно с дъщеря си Петя Дикова е бил в полицията до 2.00 - 3.00 часа, за да помогнат разследващите.

Дъщеря му е карала колата вчера, тъй като нейната е била на поправка.

Той каза още, че се предполага, че не е използван модерен начин за взривяване с дистанционно, а най-вероятно е станало по първобитния - с шашка.

Прозорците на кооперацията, в която живее Диков са изпочупени до шестия етаж.

Диков не мисли, че управляващите стоят зад взрива, но очаква всякакви версии по случая, дори и че той си е самовзривил колата.

Според него трябва да са доволни всички, които искат да дискредитират тази власт, защото този взрив се случва 10 дни преди изборите, а управляващите имат доста противници.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА