Last news in Fakti

30 Октомври, 2011 19:38 1 004 1

Огнян Минчев: ДПС губи своя характер на посредник

  • дпс-
  • посредник
Огнян Минчев: ДПС губи своя характер на посредник - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Новият президент е избран без подкрепата на ДПС, но с подкрепата на много от българските турци. Това заяви политологът Огнян Минчев по БНР.

В никакъв случай това не означава, че ДПС е изтласкана от смесените райони, но тя губи своя характер на посредник и се превръща в една политическа сила, която остава закотвена в лявото пространство. Очевидно е, че е имало силна мобилизация на ръководството на ДПС за обръщане на вота, но тя е била недостатъчна. Още на първи тур една голяма част от българските мюсюлмани са гласували за Калфин и този ресурс не е могъл да бъде мобилизиран на втори тур, каза Минчев.

Според него става дума за едни нов политически феномен на България – ГЕРБ не изчезва след първите трудности, управлява в условията на криза. Очевидно става дума за нещо повече от личностната харизма на Бойко Борисов. Става дума за едно припознаване от страна на българските избиратели на този политически стил, заяви Минчев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Един от най- мощните икономически лостове на държавата за даване тласък за развитие на икономиката е именно влагане на средства в развитието на инфраструктура, нещо, което през всичките "демократични" години преди настоящото правителство се пренебрегваше...