Last news in Fakti

30 Октомври, 2011 22:12 1 306 0

Ройтерс: Борисов укрепва властта си

  • борисов-
  • избори
Ройтерс: Борисов укрепва властта си - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Световните агенции реагираха на президентските избори в България и победата на Росен Плевнелиев, сочена от всички социологически агенции у нас. Ройтерс пише, че победата на управляващата партия ще укрепи хватката на Борисов на властта в най-бедната страна в Европейския съюз, особено преди следващите парламентарни избори през 2013 година.

Политологът Румяна Коларова е на мнение, че победата на ГЕРБ значи стабилно управление.

Експерти са на мнение, че Борисов вероятно няма да предприеме непопулярни промени в чувствителни сфери – като здравеопазването и пенсионната система, но със сигурност ще запази строгата фискална дисциплина, за да защити финансовата стабилност на страната. Очакванията са големите инфластруктурни проекти да продължат да бъдат приоритет.

Премиерът ще продължи да се опитва да показва прогреса на страната, включително и за присъединяването ни към Шенген преди 2013 година.
Кампанията преди изборите бе засенчена от антиромските протести и усилията за борба с безработицата, измамите и крехката позиция на етническите малцинства.

Ройтерс припомня, че Плевнелиев е на 47 години и е досегашен строителен министър, както и обещанията му да пребори корупцията в публичния сектор и придобитите по незаконен начин активи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА