Last news in Fakti

1 Ноември, 2011 13:57 2 059 2

Европейският имотен пазар днес

  • криза-
  • европа-
  • жилища-
  • цени
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Последствията от световната икономическа криза продължават да дават отражение на пазара на недвижими имоти в Европа. Предприемачите все по-често се насочват към финансово стабилни държави като Великобритания, Франция и Германия.

Франция

През последните месеци се наблюдава все по-голям интерес към луксозни имоти. Количеството им, продадено от аукционната къща Sotheby’s през третото тримесечие на тази година, се е увеличило с 38% в сравнение с предходното. Рестриктивната политика на френските банки спомага за стабилното развитие на пазара.

Германия

Страната привлича инвеститори с ниските цени на имотите и високата им доходност. Търсенето постоянно расте. В големите градове, включително и в столицата Берлин, жилищата започнаха да поскъпват.

Италия

Това е една от ключовите страни в еврозоната, която в момента обаче изпитва проблеми свързани с дефицита по държавния бюджет. Плюс това се прокрадват слухове, че Силвио Берлускони ще напусне поста министър-председател на Италия в началото на 2012 г. Независимо от сложното положение количеството на желаещите да купят апартамент на Ботуша остава високо. Основният аргумент е благоприятният ценови климат.

Испания

Цените на имотите значително поевтиняха. В някои райони спадът е двоен в сравнение с 2008 г. и именно благодарение на него страната отново е привлекателна за чужди предприемачи. Опасността е, че в скоро време търсенето може да спадне, тъй като отново беше въведен данък „имот”.

Португалия

Пазарът на недвижими имоти тук много силно пострада от кризата. Анализатори обаче отчитат лек ръст на търсенето през септември 2011 г. Цените остават ниски. Най-изгодни за покупка са имоти иззети от банките, заради необслужвани заеми.

Турция

Подемът в икономиката продължи дори в период на глобална криза. Главна роля за това имаше силната туристическа индустрия. Най-привлекателният град за инвестиции за 2011 г. е Истанбул според изследователската организация Urban Land Institute. Днес търсенето на жилища в Турция надвишава предлагане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лазар

    0 0 Отговор
    Добра статия...Милена
  • 2 ha-ha

    0 0 Отговор
    това че Великовбритания е сред финансово стабилните държави е навярно някаква шега... ха-ха