Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 13:30 1 259 0

40-годишно дъно за продажбите на Острова

  • великобритания-
  • цени-
  • продажби-
  • жилища-
  • криза

Броят сключени сделки през тази година с недвижими имоти във Великобритания ще достигне 40-годишен минимум. Това са прогнозите на изследователската компания Hometrack. Независимо, че до края на годината остава още един месец, броят на покупко-продажбите на жилища на Острова е по-малко в сравнение с цялата минала година. Минимална е вероятно британците да се втурнат да купуват имоти точно в предколедната суматоха е мнението и на брокери.

От началото на 2011 г. са сключени 840 000 сделки. През ноември цените на жилищата във Великобритания са спаднали с 0.2% спрямо октомври. Количеството на продавачите за същия период е намаляло с 2.2%.

„Цените на имотите отчитат бавен, но непрекъснат спад през последните 16 месеца”, казва Ричард Донела, мениджър на изследователския отдел на Hometrack. За година поевтиняването възлиза на 2.3%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА