Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 13:28 2 345 0

Кои са водачите на милиардерите срещу Тръмп?

  • доналд тръмп-
  • милиардерите-
  • братя кох

Братята Кох имат огромно влияние в Републиканската партия

Кои са водачите на милиардерите срещу Тръмп? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изправен не само пред съпротивата на представители на Демократическата партия, а и на такава от някои заможни републиканци, пише „Индипендънт“.

Индустриалецът Чарлз Кох обяви, че САЩ се намират в „огромна опасност“. Той не спомена името на Тръмп. Братята Кох са милиардери и едни от водещите дарители на Републиканската партия.

Мрежата на Кох, една от най-мощните консервативни групи в Америка, планира да похарчи $ 400 млн. през следващите две години с цел на разпространяване на политическо влияние. Индустриалците обаче са на път да влязат в спор с Доналд Тръмп относно плановете му за въвеждане на гранични данъци, намеците за изграждане на нова инфраструктура и ограниченията за влизането на имигранти в страната.

Г-н Кох вече е определял плановете за ограничаване на влизането на имигранти от мюсюлмански страни в САЩ, с нещо, което би направил Хитлер. В Палм Спрингс от неговата организация определиха тези действия като „погрешен подход“ и нарушение срещу „свободните и отворени общества.“

Братята Кох отказаха да подкрепят президентската кампания на Тръмп, но сега виждат възможност да влияят на Белия дом и контролирания от републиканците Конгрес.

Доста членове от администрацията на новия държавен глава имат връзки с Кох. Това са вицепрезидентът Майк Пенс, кандидатът да оглави Агенцията за защита на околната среда – Скот Пруит и Марк Шорт, който отговаря за законодателните въпроси в президентството.

Много членове на Конгреса, чиито победи се дължат на средства, групи от активисти и системи за данни, предоставени от Кох, може да се окажат под натиск, да се присъединят към групата, контрираща Тръмп.

„Американци за просперитет“ е активистка група с представители в 36 щата. Тя е подкрепяна от Кох и може да играе сериозна роля в евентуална кампания срещу Тръмп.

Кори Левандовски, който беше външен съветник на Тръмп и ръководеше кампанията му на определен етап, преди е бил ръководител на клона на групата в Ню Хемпшир.


Все пак подобно на Тръмп, братята Кох подкрепят усилията за намаляване на държавно регулиране и промяната на федералната система за здравеопазване.

Компанията управлявана от Чарлз и Дейвид Кох е второто частно дружество по приходи в САЩ, според „Форбс“.

Първоначално се занимават с рафиниране на петрол и химикали. Днес те произвеждат марки, килими и чаши за еднократна употреба. Кох определено имат влияние в американската политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА