Last news in Fakti

23 Ноември, 2011 10:54 1 227 0

33 песни в битка за „Евровизия“

  • евровизия

Десислава с най-много точки преди прослушването

33 песни, които се борят за участие в конкурса „Евровизия“, ще прослуша този следобед на живо Академията, чийто председател за втора поредна година е директорът на програма „Христо Ботев“ на БНР Стефан Димитров.

Засега с най-много точки е фолк изпълнителката Десислава, чиято песен е на английски език. Освен нея, днес на живо песните си ще представят Маргарита Хранова, Софи Маринова, Цецо Елвиса, както и няколко участници в различни телевизионно риалити формати, като например Ивайло Колев, който се представя с цели 3 песни и който наскоро направи дует с Васил Найденов.

Утре вечер ще е ясно кои 22 песни ще отидат на полуфинала. Той ще е на 14 януари догодина. От тези 22 песни зрителите чрез гласуване, както и членовете на Академията, ще определят 12 за финала през февруари, от които отново те ще изберат и песента-победител.

България участва в „Евровизия“ за осми пореден път. 57-то издание на конкурса ще бъде през май догодина в Баку.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА