3 Октомври, 2017 10:55 3 874 18

Автогол за ГЕРБ ли е войната с Радев?

  • румен радев-
  • цветан цветанов-
  • бойко борисов-
  • война
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Референдумът в Каталуния и стрелбата в Лас Вегас засенчиха поредното издание на "Шоуто на Цветанов". Сигурно от негова страна е изглеждало безкрайно несправедливо, но какво да правиш - международно положение. Не е задължително да си ходил някъде по света, за да имаш мнение за тамошните особености на политиката и хорския манталитет. Както знаем, Карл Май не е виждал жив индианец, но остава ненадминат класик в индианските романи. И народът, облечен в дрехи втора употреба и похапнал имитиращи продукти, се юрна да коментира драмите в Испания и САЩ, пренебрегвайки новата програмна реч на партиен строител №1 у нас.

След като преди дни се извини на президента Радев за това, че се усъмни в семейните му ценности като мъж с два брака, вторият в ГЕРБ отново скочи на генерала. Повод бе изразената готовност на Радев да влезе в битка с ГЕРБ и "беквокалите" на Борисов, както той нарече дежурните по поддържане на напрежението между двете сгради на Дондуков.

Нещата загрубяха в повече и вече прехвърлиха рамките на лошия, ако щете лицемерен, мир между водещите институции. Тази тенденция се въплъти в изразеното нежелание на Румен Радев да се среща с премиера, като заключи, че Борисов или насъсква доверениците си срещу него, или е изгубил контрол върху партията. Тук някъде бе добре Радев да спре. И криво-ляво успя да се въздържи от по-обстоен анализ на партийния живот у нас, укротявайки машината в самия край на пистата. Да не се лъжем - двете страни вече са в открита война.

Радев временно спря, но Цветанов, окрилен от обкръжението на съпартийците си в Хасково, отново откри огън: "Ако смятаме, че ще имаме нов севернокорейски лидер, който ще се нарича Румен Радев, не бих искал българският президент да олицетворява разделението на нацията". И обвини президента в системни опити за противопоставяне на институциите и незачитане на различните мнения.

Тази игра няма да спре, това е ясно на всички. Като дългогодишен командир, Радев е свикнал да издава заповеди и да го слушат. В новата си роля обаче среща съвсем различно отношение и трудно се въздържа, получавайки отпор от цивилни опоненти.

Бойко и "беквокалите" усетиха това и ще го цакат на чест, докато могат. Идеята е ясна - Радев трябва регулярно да бъде ваден от равновесие и публично да си изпуска нервите. Целта също не е тайна - постепенно дискредитиране на президента и разчистване на трасето за последния етап в политическата кариера на настоящия премиер - президентския пост. Средствата също са ясни - огън по Дондуков 2, с каквото падне - който види микрофон, да го използва целесъобразно.

Възможно ли е всичко това да се обърне срещу ГЕРБ? Определено. Опитваме се да акцентираме на забавната част от противопоставянето между институциите, но тук отдавна няма нищо смешно. А ако има, то е капка на фона на отвратителния вкус, който остава след всяка махленска препирня, неправеща чест и на двете страни. Които могат да бъдат повлечени заедно в политическата канализация.

За ГЕРБ най-важно е политическото оцеляване на Борисов, защото само то гарантира живот на партията. А ако в главата на Цветанов се въртят някакви други идеи, каквито тези се прокрадват от доста време насам, може би предстои най-зрелищната политическа "екзекуция" в летописа на тази партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спасов

    7 10 Отговор
    Гениални мисли изказва този партиен строител...
  • 2 неутрален

    65 11 Отговор
    Поведението на ГРОБАРИТЕ е подготовка техния лидер Винету да бъде президент.Това е истината. Започва се от далече. Да не би Чехльо да беше добър и достоен президент? Да не би да беше президент на българите? Беше президент на ГРОБАРИТЕ и на "умните и красивите", които бяха платени стачкуващи от " Америката за Българията" т. е. против България.Хей мошеници, спрете да ни правите на глупаци!!!!!!!!!!

    Коментиран от #13

  • 3 факт

    41 3 Отговор
    Какви са тези войни, бе? Вече цели 40 % от пенсионерите вземат по ЦЕЛИ 100 Евра пенсия! Светлото бъдеще дойде! Еврозоната ни чака! Ура, другари!
  • 4 goni

    10 18 Отговор
    Милене! Подценяваш Радев! Той можеше да стане президент и от ГЕРБ, ама "два остри камъка брашно не мелят"!:) Ще си останат приятели с Бат Боби, но " Приятелството си е приятелство, сиренето си е с пари"!:( Лошо няма!:) И единият и другият са Мъже! В днешно време това никак не е малко! Това е едно от малкото неща, който могат да зарадват човек в България! Не всичко ни е отрицателно!:)

    Коментиран от #10

  • 5 Alfa

    12 57 Отговор
    Ако гледаме последните изследвания, автогола е на Радев, защото неговия рейтинг пада рязко, а на ГЕРБ си е същия. Накрая рейтинга на Радев ще падне до мижавия рейтинг на БСП.

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    4 47 Отговор
    Бойко президент! Урааааа
  • 7 До кой рейтинг викаш

    15 5 Отговор

    До коментар #5 от "Alfa":

    Дали ще е до мижавия рейтинг на БСП или до мижавия рейтинг на Винету - няма особено значене, ама мисля, че няма как да се стигне чак до там...
  • 8 Гост с име

    8 44 Отговор
    Радев не може да надскочи шапкарския си манталитет. А Борисов когато се кандидатира тогава ще стане президент. Няма нужда никой да му разчиства нищо. Той и сега е с най-голямо одобрение. Ако се беше кандидатирал вместо Цачева сега Радев щеше да си седи кротко в поделението и никой да не опонира на заповедите му. Вижда се че като срещне малко отпор и почва да губи почва и разсъдък.
  • 9 ха ха ха

    44 6 Отговор
    Борисов няма шанс да стане президент, не и след Радев!... след Плювналиев - ДА, но след РАДЕВ - НИКОГА! ;)
  • 10 един

    35 5 Отговор

    До коментар #4 от "goni":

    Бойко - мъж? Сериозно ли?

    това страхливо и послушно нещо ли е МЪЖ?
  • 11 ЮРИСТА МУ ПОТЪНАХА ГЕМИИТЕ

    22 3 Отговор
    ТВА ВСЪЩНОСТ Е ЛИЦЕТО С КОМУНИСТИЧЕСКИ КОРЕНИ АНТОН ТОДОРОВ - ДИПУТАТЧЕТО БЕ.
  • 12 765

    14 2 Отговор
    НИМА можете да забравяте за далаверите............ за международния скандал-затова че БОЙКО е искал50 милиона............и да не се впускам в подробности за цялата му мафиотска мутренска дейност.............и НЯКОЙ -си представял БУДА за ПРЕЗИДЕНТ.Ами сега такъв автоГОЛ си вкарах........че...........паднаха много ниско с провокативните си изрази в очите на народа -отвратително е отношението на ЦВЕТАНОВ към ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ......и колко е заблуден че някога може да бъде президент или БОЙКО........ПРЕЗИДЕНТА Е ПРЕЗИДЕНТ И СТОИ ВИНАГИ ЕДНО СТЪПАЛО ПО ГОРЕ НАД ВСИЧКИ ИНСТУТИЦИИ В ДЪРЖАВАТА.
  • 13 Къртев

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "неутрален":

    Президента Плевнелиев, беше по-президент от генерала, ако можеше и премиера да не е генерал, тази държава щеше да цъфти. Замислете се. Генералите са за да командват, а не да управляват. Генерал е тясна специалност. Да, съгласен съм, командват добре, изгледат добре, стабилни са, но не са мениджъри. Да вземем г-н Борисов, да той управлява хората си добре, но тях! Ами държавата? Искало му се да вдигне заплатите на полицаите, пенсиите, учителските, ама нямало пари. Е, като няма, направи така, че да има! Тук вече идва ролята на мениджмънта. Ама ние ще строим магистрали, някъкви си пречиствателни станции, блокове ще санираме и там подобните дейности и нещеш ли ще правим икономика. ОК това също е нужно, но не прави пари, след 3-4 години пак ще трябва да се прави, но ЕС няма да дава безвъзмездни средства. И тогава, какво? Заеми! А, как се връщат? С данъци? Е да де, ама тия данъци, как ще ги изкараш, като нямаш икономика. Не произвеждаш, не продаваш, от къде пари?

    Коментиран от #14

  • 14 Къртев

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Къртев":

    Та автогола и двамата са го вкарали на народа отдавна!!!
  • 15 Хасан

    3 8 Отговор
    Кой ще вземе комисионните от пркупката на изтребииелите?!за една шепа долари в повече
  • 16 Чавдар войвода

    2 13 Отговор
    Автоголът е за льотчика, дорогие товарищи.
  • 17 реалист

    2 11 Отговор
    Службата в казармата не прощава . Но така е като решиш да ставаш маша на Курнелия .
  • 18 Боко и Цецо

    12 2 Отговор
    ГЕРБ ще се разпадне скоро, и понеже лидерът й е вманиачен и обсебен от властта и парите и няма да се оттегли разумно и навреме от политическата сцена най-вероятно ще го застигне съдбата на любимия му герой от индианските романи.